Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (328)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu nízke hodnotenie, ale zas tak zlé to nebolo. Alebo mám slabosť pre R. Crowa? Bolo zaujímavé vidieť ho v zápornej roli a nepochyboval som o tom, že by mu to nevyšlo. Wahlberg je na tom herecky podstatne horšie, ale v dobrom a napínavom thrilleri sa to stratí. Politika a korupcia hýbe svetom, ale občas i malá ryba dokáže poriadne zamiešať karty. Váhal som v hodnotení, ale u mňa má bližšie k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. A je to tu zase. Film, který má skvělé herecké obsazení a zajímavý námět, ale diváci si ho budou pamatovat jako průměrné krimi, které si víc než jednou nepustí. A čím to je? Plytkým tempem, nulovou gradací, slabým scénářem a režisérem začátečníkem. Tah na branku to naprosto postrádá a jen díky relativně nečekanému závěru se tento film nedostane pod průměrnou hranici. Alespoň tak je to u mě. Ještě že jsem dal přednost domácímu promítání před kinem. To bych peněz tentokrát litoval. 60% ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film som sa pred takmer 10 rokmi sledoval len & výhradne kvôli slastnému vizuálu Natalie Martinez a človek evidentne moc nedospel, nakoľko ho sledujem pre ten istý dôvod znova. Teraz sa ale, našťastie, k tomu kvôli vyššiemu veku pridáva aj manželka Gordona Gekka. Ale áno, plus aj niektoré filmárske aspekty, medzi ktoré patrí napríklad natrieskané obsadenie, dobrá kamera, viditeľná štylizácia, exteriéry New Yorku a Marky Mark v ňom o5 s5, zvedavosť z toho, ako sa režisérova tvorba tematicky oprostila od úspechov z minulosti, no a v neposlednom rade aj scenár, ktorého politická konšpirácia väčších rozmerov aj napriek všetkému nepôsobila pritiahnutá za vlasy a jej kontúry by boli možné aj v realite (veď niečo podobné sa v NYC už v minulosti stalo). A ten fiktívny artový indie film, čo tam premietali v kine, to akože čo bolo za hovno? (x / x) (2014) (11.6.2017) (24.9.2023) "Whoah. Where'd you get these seat covers? The Gaza Strip?" ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Postaviť príbeh na opozeranej téme je záludné a dostáva tvorcov do slepej uličky, z ktorej sa nedá výjsť. V Zlomenom meste okrem sympatických hercov hraje prím minulosť policajta, skorumpovaný politik na miestnej úrovni, vydieranie, špehovanie... Na tom by nebolo nič zlého, keby sa použilo viacej invencie. Takto ide len o priemerný, ničim výnimočný thriller, na ktorý sa síce dobre pozerá, ale to je všetko. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech špičkové krimi drama, které nijak zvlášť neoslabuje ani neoriginalita zápletky. Má to spád, skvělé herce a dobře napsané dialogy. Prostě velmi dobře udělaný film pro dospělého diváka. Téma je to možná ohrané, ale legitimní a platné minimálně do té doby, dokud budou politici lhát, krást a podvádět. Takže vlastně pořád. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)
  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama