Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (678)

lamps 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle. Film, který spojuje absurdní scény jako vystřižené z indických akčních béček se sci-fi zápletkou a hromadou přehnaně digitálních a nechtěně srandovních úmrtí, nemůže být kvalitní. Ale kde se píše, že by přehlídka nablýskaných mačet podbarvená přímočarým příběhem a sponzorovaná skupinou snad nejžhavějších hereček současnosti (GAGA fakt nepočítám) nemohla být zábavná a jako velmi svérázná pocta žánru dokonale osvěžující? Rodriguezovo duševní šílenství mě tu každopádně poprvé začalo bavit, prezident Sheen je bezkonkurenční a do polonahé Michelle Rodriguez jsem se už zase zamiloval, přestože tentokrát jsem se vážně snažil soustředit na film. A trojka už je svým námětem natolik vábivá, že snad na mistra Roberta poprvé vyrazím i do kina :D 60% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak vlastně tento film vzít, jak se s ním popasovat, protože, ruku na srdce, je to strašná blbost. Jako komedie příliš divné, jako akční příliš slabé, jako thriller spíš směšné, jako krimi naprosto nedotažené. Machete Cortéz, ten mexický hrdina, novodobý Pancho Villa, který měl jednou provždy otevřít Mexičanům cestu do USA, se proměnil v hloupého šaška. Rodriguez z něj udělal Eso Rimmera, který skáče z explodujícího bombardéru na aligátorovi. Ptáme se proč. Proč směšněji, ne drsněji? Kam má doopravdy směřovat celá tahle laciná mexická verze Expendables? Danny Trejo je sice chvílemi tak drsný, že by z něj Bédovi Trávníčkovi ztmavly lacláče, ale co z toho, když se neumí prát a mačetou se ohání jak šluknovský cigoš po deseti griotkách? Jde vidět, že Robert Rodriguez ještě pořád nerozchodil ony ztřeštěné nápady ze Spy Kids a noční běs v podobě slepého střelce, ho zjevně také nepustil. Docela se divím, že se neobjevila dívka se samopalem místo nohy nebo že nepřikvačila Salma Hájková s užovkou kolem krku. Bože a dál je to taky slabý. „Machete don't tweet.“ No, to jsme se posunuli v humoru zas o kousek dál. Co bude ve třetím díle, až přistane na té vesmírné stanici? Machete don't instagram? Možná měl Machete zůstat syrový. Neměli to dopékat do takové veselé tortily. Všechna šťáva vytekla. Působí to jen jako nádivka bez chuti před třetím chodem. Přesto jsem se chvílemi velmi bavil. Místy si říkal: „To je takový úlet, že tomu musím dát pět hvězd, cabron“. Tenhle směšný mexický James Bond alias Eso Rimmeros mě ale v celku spíš zklamal. Kouzlo nechtěného si opět vybralo svou daň. Někdy mi přijde, že ten Rodriguez moc točit neumí. Sice dělá skvělé oldskůlové filtry, paroduje dokonale, ale za tím vším není nic, než dutá piñata. Ale co, v Mexiku a Texasu se tomu jistě řehní dostatečně. Nám je ta problematika tak cizí, že to asi ani nemůžeme chápat a nezbývá, než se trapně uculovat u nepochopených kameňáků. Zeď na hranici USA – Mexiko. HA HA HA. Charlie „Estevéz“ Sheen jako americký prezident. HA HA HA. Za nejlepší by se asi dala považovat vsuvka s lovcem odměn, co neustále měnil svůj vzhled, čili ho pokaždé hrál jiný známý herec včetně oné Lady Gagaga. To se vážně povedlo, ačkoliv i z toho by se dalo vytěžit víc. Takový humor vymyslí i na NOVĚ a to už je co říct. Určitě se těším na další díl, ale už vím, že nesmím toho očekávat moc, tolik toho nejspíš nedostanu. Jen samé polohumory, laciné akční scény a parodie na něco, čemu prostě nerozumím. Chtěl jsem jen zlého Machetu Cortéze, chtěl jsem vůdce mexického lidu táhnoucího k San Diegu, chtěl odboj, luxusní akční scény, chtěl jsem dospělý film, ale tohle byla jen nepříliš vtipná parodie na sebe sama, upachtěná slátanina připravující diváka na vesmírné finále. Uf. A Rodriguez vykrádá sám sebe. A teď ještě to o formě a obsahu: Machete zabíjí obojí. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

První polovina držící se trashového stylu jedničky je ještě dost fajn, ale zbytek... se zdá být "až moc", ale ve skutečnosti ani ne - i pouhé vršení jedné pošahanosti na druhou bývá zběsile zábavné, na to ale musí být opravdu originální a hlavně ne tak unylo podané. Není to tedy úplná nuda, ale cmon, Rodriguez s takovým obsazením měl na víc. 5/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi lidi, kteří prvnímu dílu dali plný počet a nestydí se za to. Fakt ne. A proto jsem se na tohle pokračování těšil, nicméně musím říct, že jsem mírně zklamán. Machete Kills totiž působí jako mix absurdnosti a normálnosti, kterou Rodriguez nevěděl, jak namíchat. Je to jako by někdo vařil polévku a v polovině si řekl, že bude kreativní, tak tam dá vše, co mu přijde pod ruku, jenže v poslední minutě jako by "přepnul" a chce zase vařit normální polévku. No, jenže zkuste vařit normální jídlo s takovými potravinami. Takhle mi tenhle film místy přišel - nevyrovnaný. A místy nevyužitý potenciál. Škoda, tohle mohla být ještě zajímavá jízda (vzhledem k tomu, že v kině tento film doslova propadl, tak bych nedoufal, že někdo v blízké budoucnosti pošle pana Macheteho do vesmíru, jak bylo plánováno) a mělo to náběh na kultovní trilogii. 70 %. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Na Rodrigueze mám už bohužel averzi. V El Mariachim mi připadal ještě jako amatér zapálenej předvést se v co nejlepším světle, jenže on se od té doby v tom svém neumětelství nikam neposunul a jen se opakuje. Já chápu, že dvojka Machety je obrovská nadsázka a jedno velké béčko, u kterého si člověk občas nad něčí bizarní smrtí mlsně olízne ret, jenže jinak je dost nuda dívat se na polorozpadlého Danny Treja jako akčního hrdinu, který už se sotva pohybuje a stejně tak unavuje i ten narychlo sepsaný scénář bez hlavy (hodněkrát doslova) a paty. Ale snad to vesmírná trojka nějak napraví, tam by se laciné triky a kdejaké odkazy na Hvězdné války mohly i líbit (podobně jako v šíleném Turkish Star Wars). A třeba se dozvíme, že je Di Caprio/Gibson Machetův otec .. člověk nikdy neví .. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama