Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (678)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle byla hodně krátká a tupá mačeta. V porovnání s prvním filmem, který v porovnání s druhým filmem vypadá jako vzorový Machete film, je tenhle kousek dost slabej odvar. Chybí pořádnej závěrečnej vodvaz, kde by si nepřítel rozmašíroval pajšl olovem a stejně tak i chybí pořádnej bazénovej šukec, kde by Mačeta ukázal, jakej frajer to vlastně je, když dokáže svýmu nepříteli vojet naráz manželku s dcerunkou. Tady se prostě Mačeta moc neodvázal. Zabijačka je to sice slušná, ale na pořádný kombo to holt nestačí. Tři hvězdy dávám z čistých sympatií k Mačetovi...a doufám, že až bude ve vesmíru, tak se z toho všichni poserou. Včetně novinářů a kdejakých písálků, co nebudou rozumět jediné scéně a budou závěr téhle trilogie posílat do kytek s tím, že scénárista se v závanu agónie při psaní scénáře k poslednímu dílu, nadobro zhroutil. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tohle už vypadá, jako nějaká nebezpečná nákaza. Asi to bude ze žrádla. Jakoby Roriguez večeřel s Del Torem a oba po požití tacos z bernardýna dostali NÁPAD jak si vylepšit filmografii. Del Toro to velkolepě rozbalil s robůtky a Robík se rozhodl s Dannym Trávníčkem (ten buď večeřel s pány režiséry, nebo ten otrávený, mexický eintopf sám vařil) resuscitovat Mačetu. Účast Statečného Srdce je mi záhadou a do teorie o žrádle příliš nezapadá. Možná se zastavil až na afterparty a tohle zmáknul ještě s kýblem tequily v žíle. Hoši si pochutnali a soudnej divák se z toho posere v kině. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nerad bych se někoho dotkl. Ne, že by mi vadilo přisuzovat jedincům názvy zvěře či pohlavních orgánů, prostě jen nerad sahám na cizí lidi. Je to nehygienické, ale.... Absurdita je směšná jen ve dvou případech - když je naprosto vykořeněná z reality, či tehdy, kdy onen skutečný stav věcí trefně podtrhuje. Druhé hrátky s kinžálem oscilují po většinu času někde mezi, působí tedy jako mocné plácání pahnátem do hádvěóčka. Půl roku natěšeného poskakování a málem jsem film utnul v půli. Škoda. Takto zklamán jsem byl naposledy po prvním pohlavním aktu. Nejen, že mi neprýštila žádná krev, ale ani tu blánu jsem si nedokázal nahmatat. K obsednutí: Trejo samozřejmě stárne. Byť až doteď dokázal předstírat, že coby víno zraje a neoctovatí, sada pohybů, které zvládá efektně provádět, se povážlivě tenčí. Muchacho Estevez roztáhl mé koutky a k oné zrůdné italoamerické kurvě se snad nebudu ani vyjadřovat, na to nemám dostatečně vybroušenou slovní zásobu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Chuť po zklamání z jedničky spravena, sice totální p*čovina na úplném dnu vkusné zábavy, nesmyslnost, ale pro mě i perfekt mix všech možných guilty pleasure a radost na pohled - s tím neustálým přísunem celebrit a grindhouse efektů. Charlie Sheen exceluje jako prezident. Co ale u něčeho takovýho nechápu a neodpustím, je jakto že tam nebyly vidět žádný kozy? Mínus jedna hvězda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat Mačety mohl být parádně ulítlý počin, kdyby se Rodriguez předem rozhodl, že to nebude brát ani chvíli vážně. Pak by mohl jeho největší mexický trpaslík, s permanentně naštvaným výrazem v tváři, naporcovat veškerý kompars a ještě by si určitě našel trochu času na špásování s těžce ozbrojenými slečnami při cestě vesmírem. Takhle zůstal viset někde na půli cesty mezi orbitem a orgasmem, ale kdybych tvrdil, že jsem si při sledování jeho kousků v pozdních nočních hodinách několikrát nekontrolovaně nezařval smíchy, tak by mi to sousedi patrně nepotvrdili. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Lady Gaga byla za svůj výkon nominována na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli (kubca008)
  • S datem premiéry filmu se hned několikrát hýbalo. Původně byla americká premiéra stanovena na 13. září 2013, avšak poději byla přesunuta na 4. října 2013. Ani toto datum nakonec nebylo konečné, když posléze došlo k posunu na 11. října 2013. Obdobně se několikrát hýbalo i s datem české premiéry, přičemž nakonec byl zvolen termín 24. října 2013. (gogos)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama