Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (678)

Foox 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu se bohužel nikam moc nepokročilo, jen je všeho víc víc víc. Většina vtipů je bohužel založená na tom co Machete "nedělá", jinak jde spíše o akční road movie se slušným počtem cameí. Ovšem příslib posledního dílu strká vlastně celý film do kapsy, protože ultimátní světelná mačeta f..k! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat Mačety mohl být parádně ulítlý počin, kdyby se Rodriguez předem rozhodl, že to nebude brát ani chvíli vážně. Pak by mohl jeho největší mexický trpaslík, s permanentně naštvaným výrazem v tváři, naporcovat veškerý kompars a ještě by si určitě našel trochu času na špásování s těžce ozbrojenými slečnami při cestě vesmírem. Takhle zůstal viset někde na půli cesty mezi orbitem a orgasmem, ale kdybych tvrdil, že jsem si při sledování jeho kousků v pozdních nočních hodinách několikrát nekontrolovaně nezařval smíchy, tak by mi to sousedi patrně nepotvrdili. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bolo moje prvé stretnutie s tajným federálnym agentom Machete. Prvý film z roku 2010 som ešte nevidel. Takže som vletel rovno do druhého pokračovania, ktoré nesie názov "Machete zabíja". Tvorbu mexického režiséra Roberta Rodrigueza dosť dobre poznám a vcelku mi vyhovuje. No a potetovaný Danny Trejo, ktorý stvárnil hlavnú úlohu, je fakt drsný hnusák. Už kvôli tejto mexikánskej kombinácii som tušil, že ma to bude baviť. A veru aj bavilo. Je to totálne uletený brutálny retro akčný masaker. **** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

O pořádný kus extrémnější než jednička, ale stejně dobré. Danny Trejo je zde kouzelný. Role Mačety mu naprosto sedí. Každičké jeho gesto i hláška dovedou vyvolat velký příval smíchu. Minimálně u mě tomu tak bylo. Film je napráskaný skvělými herci v hodně netypických rolích. Kdo by si byl býval představil feťáka Charlie Sheena v roli prezidenta USA? Robert Rodriguez se zde skutečně vyřádil. Příběh je zde samozřejmě totálně blbý, ale zde platí, že čím blbější, tím je to pro film lepší. Ani si nechci představit, kam až se zajde s Mačetou ve vesmíru, jestli ten film tedy myslí skutečně vážně. Absolutně si nedovedu představit, že by to tohle spojení mohlo fungovat. Nejvíce se režisér ovšem vyblbnul na velmi orginálním zabíjení v Mačeta stylu. Absolutně nejvíce se mi líbila scénka z úvodu filmu, kde Trejo jednou rukou chytil nepřítele a druhou zabodnul mačetu do elektřiny. Nechal sebou projít proud a nepřítele zabil. Sám se lehce oklepal a pokračoval. Samozřejmě je těch scének mnohem více. Na plný počet to úplně není, ale blíží se mu to. Opět 4*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O chlp slabšie ako jednotka a hlavný dôvod je ten, že Rodriguezovy už dochádzajú nápady. Napriek tomu aj keď Robert Rodriguez kopíruje sám seba, je to stále prča. Podobne ako v prvej Mačete, tak aj tu zložil veľmi zaujímavú hereckú zostavu, ktorá ťahá celý film (Charlie Sheen s prehľadom kraľuje). Machete zabíja je len dvojitá akčná nálož, ktorá ponúka viac krvi, nábojov, výstrihov a Mačetové tvítovanie, ale s tých známych ksichtov sa dalo vyťažiť ešte viac. Inak záver filmu dobrý a na Machete Kills Again... In Space! sa rozhodne teším. 60% - 3* ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Nápis „CHINGON“ na autě, kterým Machete (Danny Trejo) projíždí hranici, odkazuje na Rodriguezovu stejnojmennou kapelu, která pravidelně spolupracuje na hudbě k jeho filmům. (Mautycka)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama