Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 3

Recenze (873)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Na týpky s přirozenou inteligencí a prostou mluvou bez tendence někomu zbytečně ubližovat, viz dračí bojovník Po, nedám dopustit. Neotřelý velmi originální námět s výborným scénářem a kvalitní režií už stačí k plnému hodnocení. Je nasnadě, že záporák, co se chce stát klaďasem, vzbudí obvykle sympatie. Několik nezapomenutelných scén, viz anonymní klub záporáků, tuny hlášek a vůbec gamesové prostředí, povyšuje tento animák automaticky o několik levlů, a to už je rovnou bonus. Poučení bylo zde taky dost, jež dávalo podnět k zamyšlení. Proč dávat metály za reparaci a ne za perfektní demolici. Proč vlastně ne?! ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Parádní animák, mezi animáky z poslední doby (alespoň mezi těmi od velkých studií) se jedná o pořádný klenot, který je ovšem tak moc zaměřen na dospělého diváka, že má bohužel velice nízké tržby. Dětičky holt neznají ty postavy (já dost z nich taky ne, ale některé ano a bavil jsem se královsky) a tak si na tenhle film nezajdou. Další věcí, co se mi na filmu líbila, je geniální český dabing, který je napěchovaný hláškami, skvělými herci (Roman Stabrňák je kabrňák) a skvěle nazvučený. Nejlepší hláška: "Kdo zdrhá před bojem, dostane nábojem." ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Detské animáky už málokedy prinášajú niečo nové. A priznávam, že ani Ralph ma z úvodu veľmi nepresvedčil o opaku. Ale potom sa to rozbehlo (skvelý prechod medzi hrami) a následne ma dostala aj tá krpata, drzá (a roztomilá) dievčinka. Ale moja srdce určite patrí drsnej mariňáčke. Povinná melodramatická vsuvka je dostatočne krátka a akcie i pestrofarebné prostredie sú fajn. Plus machinácie so zdrojovým kódom ma tiež pobavili. Svižná zábava, ktorá baví podstatne viac než PIXELY... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je mi ma úprimne ľúto, pretože tento svižný kúsok ako ne-nerd nedokážem doceniť. Čiže som ani nepobral stopercentne zápletku, nehovoriac o odkazoch. Každopádne inštinktívne tuším, že tvorcovia presne vedeli, čo robia a ja im k výsledku gratulujem. Aj k verným fanúšikom ich filmu. Pred časom som videl dvojku, ktorá sa mi páčila zhruba rovnako, pochopiteľne som bol aj zhruba rovnako "mimo". ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každej kdo vyrůstal na pouťových automatech musel slintat blahem.O Ralfovi sem vůbec nic nevěděl a dokonale mě odboural.Úžasný vizuál, perfektní příběh, skvělý scénář, sympatické postavičky, skvělá hudba, dokonalý dabing.V tohle filmu je všechno jak má být a nic na něm by snad nemohlo být lepší.Když nebudu moc přemýšlet nad ostatnímy, Ralf je jednoznačně nejlepší animovaný film, který jsem kdy viděl.100% pecka. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Turbova původní hra TurboTime se nápadně podobá videohře "Rally X" od herního vývojáře Namco. (Doski)
  • Dabéři, kteří namluvili postavičky ve videohrách jako "Sonic" nebo "Street Fighter", si své role zopakovali i ve filmu. (Brousitch)
  • Logo Walt Disney Animation Studios je vypracované v 8-bitovej grafike inšpirovanej arkádovými videohrami z 80. rokov. (leila22)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama