Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (873)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nelákalo si tento animovaný snímek pustit, ale jelikož byla nuda a nebylo na co koukat tak jsem si to pustila musím říct že mě to zaujalo.. né jen hudba, příběh, odkazy na stáré hry.. ale prostě uplně všechno.. prostředí, hlášky, postavy a hlavně ten děj. Je to prostě další fajn animák co se povedl a z kterého mi lezl mráz po zádech a takhle poznám film, který se mi opravdu líbí a že mě ty animáky vždycky dojmou víc než normální filmy..nakonci mi ukápla slza. Akorát jedno mínus v českém dabingu kde mi dabing té malé holky prostě nesedl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Videoherná mánia ma minula a trochu ma minul aj tento film. Skvelý námet o ťažkom údele bad guys čoskoro padne do najhoršej rutiny, no chvalabohu posledná tretina a emócie a zvraty v nej to výrazne vykopnú nahor. Celkovo si ale myslím, že sa z toho dalo vytrieskať viac: cestovať do viacerých hier (i keď to sa možno šetrí do sequelu) a vymyslieť lepšiu hrozbu pre (herný) svet ako nejaké chrobáky. 7/10 PS: John C. Reilly má hlas ako Seth Rogen! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"When can we do this again? Ooh oh oh. When can I see you again? Ooh oh oh." Toto je môj asi posledný Disney film, ktorý by som zaradil medzi svoje absolútne najobľúbenejšie animáky a aj filmy, ktoré som kedy videl. Veľmi kreatívny námet a pritom súčasne príbeh s veľkou dávkou srdca, vynikajúcimi postavami, ktoré ma držali od začiatku do konca a okrem toho nám tu "Owl City" priniesol jednu zo svojich absolútne najlepších skladieb, ktorej sa asi nenapočúvam dosť za celý život. Kedykoľvek to bude bežať v telke, kedykoľvek na film dostanem chuť, vždy si ho môžem pozrieť. Disney a jeho mágia v tomto prípade funguje absolútne fantasticky. Dokonca musím povedať, že by som rád videl pokračovanie tohto príbehu. Chcem sa k týmto postavám vrátiť a chcem z ich sveta ešte viac. Ďakujem Disney za skvelý zážitok. Hodnotenie: A+ ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je vlastně dost podobný tři roky starému Zataženo, občas trakaře, kanonádu gastronomických nápadů jen střídají ty videoherní. Stále se však nejedná o nic víc než jen o spotřební jednohubku, která postrádá onu pixarovskou hloubku a soudržnost - vlastně jde jen o stereotypně a epizodně provázaný sled událostí z velké míry těžící hlavně z osmibitové stylizace a videoherní nostalgie diváků, jenž je nabalena na typický disneyovský scénář s morálním ponaučením. Bavil jsem se sice od začátku do konce, ale spíše kvůli originálním nápadům a tomu, jak film rychle odsýpá, než díky pocitu, že sleduji něco ojedinělého. Příjemná zábava. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

V jádru sympatický bručoun Ralf má krizi. Po tři dekády demoluje stále ten stejný dům, jeho prckovitý kolega Felix vše opraví a Ralfa shodí do bláta před zraky nešťastných nájemníků, kteří ho mají za vyvrhele. Vstupenkou na druhou stranu barikády má být pro Ralfa zlatá medaile. Hlavouni z Disney studia si uvědomili, že je potřeba experimentovat. Do hlavní role vsadili přerostlého smraďocha s rukama velikosti lopat a výbušnou povahou. A nabídli námět, který je nadmíru originální. Společenský vyvrhel se vydává do světa a divák zavzpomíná na kolotočářské maringotky a na kapsy zatěžkané desetikorunami. Ralf je totiž postavou z videohry. Její účastníci přes noc oddaně čekají, až se hrací automat rozsvítí a povolá je do další akce. Jakmile skončí, mají po šichtě, rozdají poslední rány a odejdou do hospody. V tom je Raubíř Ralf naprosto geniální. Právě jeho exkurze do ostatních videoher s touhou vydobýt si své místo na naprogramovaném slunci ale zamotá Ralfovým bývalým kolegům hlavu. Zbytek je docela standardní. Divákům tak nabízí i jasně položenou otázku, zda se může mainstreamový animovaný film ještě vůbec někam posunout? Nesmí zapomínat na dětského diváka, musí si na svou stranu přetahovat i toho dospělého, ale zároveň nemůže čekat, že se někdy přiblíží možnostem plnohodnotných hraných látek. Ocitá se tak v kruhu, přešlapuje na místě, tu a tam zaškobrtne, a hůř se mu vstává, protože nějaký závratný vzestup animáků už v následujících letech očekávat nelze. Naprogramovaný život Ralfa a ostatních postav nicméně na půldruhou hodinu solidně zabaví. Nabízí popkulturními odkazy, kombinaci orchestru s netradičním osmibitovým pípáním, má slušné tempo a umně střídá lokace. A to není úplně málo!! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Sejf krále Candyho je vyobrazen jako ovladač Nintenda. Jeho kombinací jsou tlačítka NAHORU, NAHORU, DOLŮ, DOLŮ, DOLEVA, DOPRAVA, DOLEVA, DOPRAVA, B, A, START. Jde o velmi běžný "cheat" (speciální kód, který mění chování hry) užívaný vývojáři Konami v jejich hrách. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 189,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 471,2 mil. (NIRO)
  • Kano použije na zombie svou velmi známou "fatalitu" (doražení protivníka) z videohry "Mortal Kombat". (HellFire)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama