Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Epic je v skutku pomalé a na monitore aj nezáživné. Tvorcovia sa vyžili vo vyobrazení kontrastov veľkých priestorov a malých postavičiek a neraz ich ženú na plátne 100ky až tisíce. Kráľovstvo lesných strážcov má kvalitnú výpravu. A k nim sa pripájajú dobré akčné scény, kde sa preháňajú strážcovia na operenej letke, svištia okolo kamery a pália po sebe šípy. No charaktery niektorých postáv sú prekvapivo menej spracované. Veľký priestor má Ronin, ochranca kráľovnej a je výborne vykreslený. Kráľovná má iba niekoľko scén, no dobrý potenciál. Dvojica mladých hrdinov je príliš obyčajná: ona je tínendžerka, čo začne konať správne činy. On chvástúň, ktorý v správnom momente konečne začne konať veľké činy. Ale vrcholom postáv je dvojica slimákov Tresk a Plesk, s výbornou animáciou, situačnými gagmi, trefnými komentármi. Ukážky možno sľúbili najepickejší animák roka, no toľko spomalených záberov či wow efektov nemá. Ani hudba Dannyho Elfmana nie je po celý čas taká heroická. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Vcelku hezký animák přinášející klasickou zápletku o boji dobra a zla. Lesní prostředí je příjemné,ale samotný příběh bohužel nepřináší nic, co bychom už předtím někde neviděli. Na druhou stranu, tvůrci velmi pěkně vykreslují vzájemnou konfrontaci malých človíčků, obsahující šiškochlapíky, malinové, borůvkové a květinové dámy a především zelené strážce se štíty z listí a velkých neohrabaných hromotluků, mluvících jako zpomalená deska. Jak to nakonec se zákeřnými Boggony dopadne můžete hádat sami. Pro děti a ty z Vás, ve kterých ještě stále převládá dětská duše, dobrá volba. Pravda a láska, přece vždy vítězí nad lží a nenávistí. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Lesní strážci, kteří vcelku věrně kopírují Arthura a Minimoje, jsou animákem pro spíše starší děti. Tváří se vcelku pubertálně, ale humor tu není tak stupidní, jako u některých jiných pohádek, které se se svým "buďvtipnýzakaždoucenu" přístupem rozhodně řadí mezi slabší kusy. Vymazlená grafika spojená s 3D efektem vás docela uchvátí a když pominete fakt, že děj zas tak mohutný a rozsáhlý není, celkem vás i pobaví. Musím uznat, že se mi to docela líbilo, a kdybych takových příběhů neviděl už tucty, přidal bych i v hodnocení. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $107,518,682Tržby Celosvetovo $268,418,682Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,435,825 //počet predaných kusov 980,326Tržby za predaj DVD v USA $30,959,205 //počet predaných kusov 2,204,133║ už len ťažko sa nájde originalita vo filmoch či rozprávkach a tu to nie je ináč, lebo ide o citeľný mix Arthura, Cililing a Legendy o sovích strážcoch, na druhú stranu, animácia je pekná, vrátane vizuálneho poňatia, dej nenudí je svižný, dokonca je tu aj dosť akcie, vtípky pobavia, + tradične výborný Slovenský dabing /videl v kine: 80%/ ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Film byl typický animák se vším co se k tomu sluší a patří. Originální mix dreamworksovské hry na známá jména (vážně - koukněte se nahoru kolik zvučných jmen tam je! Ale chybí tam i např. Chris O'Dowd, Pitbull, Steven Tyler nebo John DiMaggio.) a sem tam nějaký gag a pixarovské hry na svět po boku lidí, ale ti ho nevidí. Lehce nakousnuté dospělé téma (mrtvá máma, vztah dcera/otec) je nakousnuté skutečně jen lehce. Hlavní tahák zde zřejmě byla klasicky typická pohádkovitost lesních strážců. Funkčně jsem na filmu nenašel žádnou velkou výtku, snad jen občas až přílišná střídmost a bezpečnost. Lepší průměr mezi mnou viděnými animáky, ale docela klidně tento výtvor mohl být direct-to-video a moc by svět netrpěl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)
  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)
  • Kus papiera, ktorý si je možné všimnúť na konci filmu, má na sebe dátum 5-24-13. Ide o dátum vydania filmu. (LuiCJ)

Reklama

Reklama