Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikki (Natalie Press), která trpí dětstvím stráveným v cizí péči, se ve svých dvaceti devíti letech rozhodne zabít svou biologickou matku (Janet McTeer), která ji opustila jako novorozeně. Odjíždí proto inkognito na skotský ostrov, kde kromě matky poznává i nevlastního bratra Caluma (Colin Morgan), podivína pevně spjatého s ostrovem. V novém prostředí opředeném dávnými příběhy ovšem realizace původního plánu nevypadá tak jednoduše, jak si představovala. Adaptace stejnojmenného románu Jane Rogersové. (Gurtha)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Kvazipohádková atmosféra, pomalu plynoucí revenge film. Je dobré se na to podívat kvůli Natalii Press, ale film není moc dobrý. Dávám 50%. ()

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. Trošku pochmúrne prostredie, zvláštny výber hercov, pre mňa dosť divná kamera. Ale mám taký pocit, že presne toto bol cieľ tvorcov, aby mal divák podobné pocity a myšlienky. Každopádne, vyzdvyhujem Colina Morgana za ten neobyčajný výkon, kvôli ktorému som tento snímok dopozerala do konca. Inak pomerne predvídateľné. ()

Reklama

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Je mi záhadou, proč byl ve filmu vypuštěn bohatý vnitřní život Nikki, který v knize hraje docela podstatnou úlohu a posouvá děj dopředu. Osobně proto beru tyhle pohyblivé obrázky spíš jako ilustraci knihy – oné mrazivé, ostrovní atmosféry plné tápajících jedinců. Obávám se ale, že bez znalosti předlohy (či bez kvalitních titulků) zůstává Island navěky ztracen někde v severních mořích. ()

Zajímavosti (2)

  • Původní název filmu The Sea Change byl z propagačních důvodů změněn na Island podle titulu knižní předlohy. (Gurtha)

Reklama

Reklama