Reklama

Reklama

Biografické sportovní drama inspirované životem boxera těžké váhy Chucka Wepnera, který měl v životě to štěstí a utkal se v ringu s Muhammadem Alim... Na počátku sedmdesátých let 20.století byl Chuck Wepner boxerem v Bayonne, New Jersey a boxoval v těžké váze. Nebyl stylovým boxerem, ale  dvě věci svědčily v jeho prospěch: uměl přijmout úder a měl srdce. Poté, co se účastnil místní  soutěže a dostal soupeře podobné úrovně, jeho výkon nebyl slavný a během boje utrpěl těžkou ránu do oka. Vypadalo to, že Wepner prohraje. Rozhodčí mu radil, aby boj v příštím kole vzdal kvůli závažnosti zranění. Chuck dokázal, že rozhodčí se mýlí, když vstoupil do ringu a v dalším kole vyhrál knockoutem. Zní to neuvěřitelně, ale tímto vítězstvím se Wepner probojoval do světového žebříčku. To znamenalo, že mohl zápasit a soutěžit na světovém šampionátu v těžké váze, ačkoli nikdo nevěřil, že toto by se někdy mohlo stát... Chuck Wepner je mužem, který boxoval patnáct kol v ringu s Muhammadem Alim. Stal se žijící inspirací pro  film Rocky (1976). (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (16)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono je to také. Po filmovej stránke celkom v pohode. Nehovorím, žeby sa nedalo vytrieskať viac. Dej je ale ako na hojdačke. Hlavne čo sa divákových emócií týka. Raz s ním súcitíte, raz mu fandíte a potom sa vam sprotivý. Tých príbehov, ako sláva a drogy zničia úspešného človeka holyúd produkuje ako na bežiacom páse a je to otravné. A smutné. Malo to však solídnu atmosféru a nenudilo to. Objektívne dve, ale za skutočný príbeh a nové informácie o ťažkej váhe 3 z 5 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale asi opravdu nejsou vyloženě špatné boxerské filmy. Trochu se stydím za to, že jsem tohle nevěděl, ale Chuck Wepner a jeho souboj s Alim byl předlohou k "Rockymu". Ale záleží na tom? Chuck byl člověk, který si myslel, že je slavný, dělal blbosti, ale pak se uklidnil a stále ještě žije. Na tomhle, na tom, že člověk pořád žije a jde neustále dál, je prostě něco krásného. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky obyčajný film o obyčajnom boxerovi, ktorý bol na začiatku predlohou pre Rockyho, ktorý si ale vydobyl svoju vlastnú slávu. Zato Chuck sa z tých svojich 15 minút slávy snažil neúspešne žiť väčšinu svojho života, kým si uvedomil, že to je blbosť a nakoniec začal sekať latinu. Pekné ale obohraté ponaučenie. Film našťastie podržal Liev Schreiber, ktorý vola uneseného trochou slávy stvárnil celkom sympaticky a tak to čakanie na to kedy sa spamätá je síce občas nudné ale nie neznesiteľné. Takže výsledkom je celkom pohodový priemerný životopis jedného boxera. 5/10. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

V první polovině to působí jako slušná komedie, nebo parodie na Rockyho - bohuželv druhé to hodně zhořkne a je to jen ubohou parodií sebe sama. Takhle si životopisný film nepředstavuju, je obecně podivný - neumí si vybrat žánr (taky tomu nepomáhá český název, čekáte bombu film a příjde průměr, navíc je vyzrazen děj- americké prosté "Chuck" je mnohem lepší). Taky nevím jestli se do hlavní role hodil starý Liev Schreiber. No prostě mám rozporuplné pocity, protože jink scénář zajímavý, i když filmy o Rockym Balboovi byly a jsou někde úplně jinde....50% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kto inšpiroval Stalloneho, kto inšpiroval vznik „Rocky“-ho? Kto bol skutočný Rocky? Aj na tieto otázky viac-menej dostaneme odpovede zo životopisného filmu Chucka Wepnera. Inak samotný film je spíš priemerný, s klasickými prvkami („sláva“, nevera, falošné prostredie, nová láska) a okrem L. Schreibera bez výraznejších hereckých výkonov. R. Perlman a N. Watts teraz zostali na vedľajšej koľaji. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama