Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (235)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Filmu, ve kterém Danny Trejo nosí tričko ´I am a motherfucker´, musím dát tři hvězdičky snad z povinnosti :) Ale i kdyby nosil jen nátělník posranej netopýřím guánem, stejně bych ty tři dal. Je to taková pohodová béčková žánrovka, hlavnímu hrdinovi fandíte, bitky vypadají správně drsňácky a prostinký děj lemuje skvělej song I´m a badass od Kid Frost & Big Tank. Bavilo mě to, toť vše. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trejo je borec o tom žádná. Jinak je to děsně ohranej námět, ale zpracování je dostatečně zábavný a nekompromisní aby to zaujalo. Jenom tu autobusovou honičku vykradenou z Rudýho horka si mohli odpustit, protože jinak film nevypadá vůbec špatně ani nijak ultra levně. Je to prostě akční béčko se vším všudy. Nicméně Danny je fakt Bad Ass to se prostě musí uznat a je zárukou zábavy skoro všude kde hraje.60% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně trapná záležitost. Když jednoho dne sedmašedesátiletý veterán naklepal v autobuse otravujícího hulváta/ukřivděného občana (nevím, pozadí oné bitky neznám), nemohl tušit, že se na základě jeho minipříběhu natočí film, v němž se odehrává následující: 1) Konflikt v autobuse je upraven tak, aby byl rasově korektní. 2) Dědek veterán nezbije jednoho joudu v autobuse, nýbrž celou řádku nebezpečných zločinců, přičemž některé nehezky zmrzačí. 3) Dědek veterán randí s mladou kočkou a poslouchá od ní, jak má dobré srdce. 4) Dědek veterán s největším záporákem ukradnou dva autobusy, scénu z Rudého horka a rozflákají polovinu města. 5) Dědek veterán ho vlastně neukradne, on prostě řekne řidičovi, že je ten frajer z videa a dostane autobus bez řeči k dispozici! 6) Dědek veterán bojuje proti korupci! 7) Herci jsou špatně vybraní, špatně hrají a každou chvíli vypadají, že budou potřebovat zásah ortopeda. 8) Celé to působí děsivě amatérsky - ostatně stačí si projít dosavadní úspěchy tvůrčího týmu... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, sympatický, akční a místy dost krvavý a vtipný film. Válečný veterán se stává během pár okamžiků hrdinou poté, co zachrání chlápka v buse a rozhodne se tento status využít pro dobro lidí okolo, ale i osobní pomstu. Prostě příběh dobráka od kosti, který si ale nebere servítky a pokud není zbytí, zpřeráží celé skupině čelisti div ne na jednu ránu. A buď to okomentuje nějakou více ci méně vtipnou hláškou, či se dokonce omluví. Líbilo se mi i minimum destrukce interiérů, což je jinak pro podobné akční paskvily zvykem. Jo, já se příjemně bavil a snímek mě i přes svou úsměvnost zaujal. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Pan Trejo je jednoznačně nejzářivější hvězdou Mezinárodní herecké asociace hispánských muklů, přesto zůstal skromný a zachoval si svou bodrou, věčně rozesmátou a přívětivou tvář mexického bezdomovce, kterou tolik miluji. A přestože si ji nechal zcela netypicky zarůst plnovousem, nad kterým by i Leoš Suchařípa závistí zapomněl prskat a ráčkovat, dokáže na svém těžce zkoušeném potapetovaném hřbetě unést i takový biják s potenciálem na zapomenutelně prostoduchou kokotinu a povznést ji na milý a zábavný pomsta – film. Je naprosto k neuvěření a téměř až v prdeli, že vidět to těsně před pubertou, rozhodně bych už nechtěl být Sandokan, Curro Jimenez ani Sagvan Tofi, ale jen a pouze Frank Vega. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Autobusová honička mezi Frankem (Danny Trejo) a obtloustlým Pantherem (Charles S. Dutton) je digitalizovanou alternativní verzí identické honičky z filmu Rudé horko (1988). (Conspi)
  • Herci Danny Trejo (Frank Vega), Ron Perlman (Williams) a Winter Ave Zoli (Tatiana) se setkali už při natáčení seriálu Zákon Gangu (od r. 2008). (Chibs)
  • Ve scéně, kde Vega (Danny Trejo) na basketbalovém hřišti hází na koš, koš ve skutečnosti netrefil, přestože tak scéna působí. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama