Reklama

Reklama

Vyznamenaný veterán z Vietnamu Frank Vega (Danny Trejo) se vrací domů. Společnost ho však zavrhne a on zůstává bez práce i bez lásky. O čtyřicet let později se díky incidentu v autobuse, kdy se zastal starého černocha, kterého terorizovali dva skinheadi, stane místním hrdinou. A lidé ho znovu začnou oslavovat. Jenže jeho štěstí se znovu ztratí, když je zavražděn jeho nejlepší přítel Klondike a policie nejeví žádný zájem věc řešit, a tak se vydává pátrat po zabijákovi na vlastní pěst. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (235)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spatna Prdel /prelozene u nas ako Veteran alebo Mstitel Bezpravi/ je dost podpriemerny film. Jednak reziou a jednak aj dejom a hercami. Najlepsim filmom pana Treja asi ostane uz navzdy nelitostny Souboj s Al Pacinom. Toto bolo len slaboduche becko, ta 1 scena totalne vykradla isty film z 80. rokov /mala napoveda - ten film s A. CiernymCernochom/. 40 % ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Danny Trejo si poprvé zahrál trochu vážnější roli a musím uznat, že jsem byla překvapena tím, jak mu to jde. Role starého a po uznání toužícího veterána z Vietnamu mu vyloženě sedla. Ale tím zhruba kvality filmu končí, protože příběh je značně nedotažený, ostatní role spíše chabé a akční scény spíše průměrné. Nesmí samozřejmě chybět přeslazený a velmi nepravděpodobný happy-end a trocha toho amerického klišé. I přes pár světlejších momentů je to bnohužel slabší podprůměr. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Braková záležitost, která se po vzoru jiných žánrových kousků (převážně projekt Grindhouse) snaží bavit tím, jak je hloupá. V hlavní roli Danny Trejo, který jako důchodce s ledvinkou není tak cool, jak měl původně být a jediné na co se celý film zmůže je pár laciných bitek, kdy neporazitelný Danny pobije všechno co se mu dostane do ruky. Jako bonus recyklace kultovní akční scény z "Rudého horka" (ano vykradená autobusová honička, která je vidět v traileru tu opravdu je a dává ještě menší smysl, než by se dalo tušit). Z hloupé zábavy zbyl jen hloupý a nudný film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek sialenym trailerom a infantilnej premise sa film berie prekvapivo vazne. V dialogovych scenach posobi seriozne a to co predvadza Trejo sa da bez nadsadenia nazvat solidny herecky vykon. Lenze akonahle je pribeh preruseny akciou tak prepne do absurdneho ciernohumorneho brutalneho módu, ktory nepasuje k serioznemu pojatiu postav. Pouzitie zaberov autobusovej nahanacky z Red Heat pokladam za uplne zbytocne. Takze nakoniec som sa po cely cas nevedel naladit ani na jeden pouzity styl. Napriklad v Machete, kde tiez hra Trejo, to dokazali vybalancovat ovela lepsie. 4/10. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Divím se hodnocení, které zde Bad Ass má. Co jste čekali? Nemá to takový rozpočet jako Machete, nemá tolik hvězd (Perlman jako starosta potěší) a taky se zde nestřílí o život (nebo smrt). Danny Trejo je Frank Vega! Veterán z Vietnamu s plnovousem alá El Commandante se nejprve stane městským hrdinou a internetovou akční obdobou Justina Biebera a pak mu zabijou jediného kamaráda. To neměli dělat! Více se film blíží pomsta-akčním filmům 70.let alá Přání smrti. Né náhodou je zde zmíněn Charsles Bronson. Celý ten film mě bavil, akce byla uvěřitelná a až na krapet přitažený konec (honička s autobusy) Bad Ass dal, co jsem chtěl. 90 minut porci staré školy! Mimochodem bral bych Treja v Expendables. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Frank (Danny Trejo) jde po ulici a v náručí nese nákup ve velkém papírovém pytli. Vedle něj zastaví policajt a Fank nasedá. V autě se s poldou pohádá, vystupuje, ovšem po nákupu ani stopy. (pjotri)
  • Film je natočený na základe udalostí v autobuse spoločnosti AC Transit Bus, ktoré nahral jeden z prísediacich a zverejnil na YouTube, kde sa to okamžite stalo hitom. (beso74)
  • Postava Franka Vegu (Danny Trejo) je založená na skutočnom vietnamskom veteránovi Tomovi Slickovi, ktorý sa vďaka internetu "preslávil" bitkou v autobuse. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama