Reklama

Reklama

Rodinné zájmy

  • Francie R.I.F. (Recherche dans l'Intérêt des Familles)
Trailer

Obsahy(1)

Manželství kapitána pařížské policie Stéphana Monnereau se ocitlo v krizi. To byl také jeden z důvodů, proč vytížený policista naplánoval dovolenou s manželkou Valérií a synem Théem. Na cestě za odpočinkem při hrozbě střetu s divočákem nabourají auto. Při odtahových pracích jsou nuceni se na chvíli rozdělit a během této chvíle Valérie zmizí. Stéphane je zoufalý a s místní policií, v jejímž čele stojí nekompromisní Bertrand Barthélemy, se pouští do úsilovného pátrání s jediným cílem - zjistit, za každou cenu, co se Valérii přihodilo. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá francouzská kriminálka ze staré poctivé školy. Někdo by se možná mohl rozčilovat u kamery, která nebyla zase tak statická, jak je u filmu normálně zvykem, ale zase na druhou stranu dokázala výborně převést tísnivou atmosféru až ke mně do obýváku. Francouzi zajímavý příběh natočili naprosto parádně a civilně. Až musím říct, že jsem to takhle vůbec nečekal. O to víc se mi film líbil. ()

Sgt.Cliffer 

všechny recenze uživatele

Další náhodný film, který mě velice kladně překvapil. Musím říct, že ten pocit nejistoty, doprovozený hudbou a solidní kamerou, mě bavil. Hlavní hrdina správně obyčejný, ani klaďas ani záporák. Prakticky až do konce nemůžete říct, na čem přesně jste. Velice kvalitní detektivka, kterou jsem si užíval. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Stephan Monnereau je svojským, ale zato veľmi úspešným kapitánom parížskej polície. Tak ako nemá najlepšie vzťahy so svojimi kolegami na pracovisku, ani jeho manželstvo neprechádza najšťastnejším obdobím. Pre záchranu manželstva sa rozhodne vykonať rázny krok. Berie si voľno, aby spolu so synom a ženou vyrazili na dovolenku. Po krátkom cestovaní dostávajú poruchu na aute. Aby toho nebolo málo, s manželkou sa opäť pochytia. Stephan spolu so synom stopnú malú dodávku aby sa zviezli do najbližšieho servisu. Manželka ostáva čakať sama na menšej čerpacej stanici. Keď sa odťahovkou vrátia spať na miesto, Stephana čaká nemilé zistenie. Po jeho manželke Valérii sa zľahla zem. Za pomoci miestnej polície vykonáva pátranie, ktoré sa však nikam neposúva. Nakoľko si polícia nevie dať rady, ostáva jej jediná možnosť. Podozrivým sa stáva sám Stephan. Neostáva mu teda nič iné, ako pred políciou ujsť. Dokáže Stephan svoju manželku nájsť a tak očistiť svoje meno? Pomerne slušné krimi s dobrým, i keď trošku obohraným príbehom. Film ma síce bavil, ale akoby mu chýbal väčší emocionálny náboj. Proste si len tak plynie a zrazu – koniec. Jednohubka. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

A nakoniec žili šťastne, až kým nepomreli. No možno v americkom remakeu. Tu je to o tom, kde ju nájdu. A že to miesto je.... Príjemná civilná dráma sa mení v ešte príjemnejšie civilné vyšetrovanie bez heroizmu, hovadín, pátosu a účelnosti. Francúzi poľahky, v absolútne istom snímaní ponúkajú tak jednoduchý príbeh, ktorý zamotá život, náhoda, cieľ, ututlanie, bojazlivosť. Ničím výnimočný, a pritom pevne na zemi stojaci film, ktorý dodá poctivú kriminálnu drámu. (videné 02.02.2020, FILMplus archív) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zase jsem si po jistém čase dopřál kvalitní francouzské krimi, i když pana partnera od Charlotte úplně nezbožňuji, ale jeho herecké kvality uznávám. Dobře vyplněných bezmála devadesát minut, rozuzlení možná mohlo být trošku sofistikovanější, ale není úplně nereálné. Jen, aby se neroztrhnul pytel od Ameriky po Evropu s krimi filmy o zmizelých ženách... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli velká část filmu se odehrává v departementu Lozère, poblíž Langogne, natáčení probíhalo v Paříži a částečně v jejím regionu od 11. října do 26. listopadu 2010. A jedna scéna natočená na vlakovém nádraží Valence TGV (Drôme). (bianci)

Reklama

Reklama