Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tahle kavárna na rohu ulice je místem, kam lidé přichází na okamžik zpomalit, odpočinout si od práce, načerpat novou energii, na rande s někým neznámým nebo si poklábosit s přáteli. Berou si sem své každodenní starosti i naděje, nad hrnkem kávy vzpomínají na to, co bylo, nebo si s cappuccinem v kelímku plánují budoucnost. Za barem jsou Claire (Jennifer Love Hewitt) nebo Todd (Daniel Eric Gold), vždy připraveni je vyslechnout, ale hlavně splnit každé jejich přání. Ideální místo na malý odpočinek, co říkáte. Co když ale životy všech těchto lidí ve skutečnosti vůbec neexistují? (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedno miesto a rovnako ako hrnček kávy určitá zmes prvoplánovosti a popisnosti. Ale rovnako ako niektorý ľudia potrebujú k životu kávu, ja potrebujem občas takého filmy. Komorný príbeh, tvoriaci kaleidoskop príbehov, vzájomne poprepájaných jedným miestom. Postavy sú sympatické, snažia sa vymaniť z utrpenia alebo strachu, ktorý ich obklopuje a tragédia sa stáva miestom na tranformáciu vedomia. Je to duchovný film s tým najkrajším posolstvom, ktoré sa ukáže až na konci ale ktoré je naznačované celý čas. Úžasne skryté za imagináciou režiséra. Malý veľký film, ktorý ujde pozornosti mnohých a aj tí čo ho uvidia nemusí zrovna chutiť. Ale tých pár ľudí pohladí na duši a dodá im nádej. JLH konečne v úlohe ktorá je dokonalo pristane. A úloha Madeline Carroll - takto nejako si HO predstavujem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako mysteriózní je to výborný film, jako cokoliv jiného to za moc nestojí. Začátek těžko zkousnutelnej, než se to panoptikum trošku usadí, některé dialogy jsou hrozné, zvláštní auru tomu dodává postava virtuální víly (Madeline Carroll). Má oblíbená JLH v další ze svých "na jedno brdo výraz" postav, už by se konečně měla ve filmu svléknout, než zestárne. Příjemná hudba, velmi slušná kamera. 3+1/2 ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Komorní indie odehrávající se v útrobách menší kavárny na rohu ulice, jenž zachycuje několik po sobě jdoucích dní před jistou událostí, je založen na kvalitních dialozích a osudech různorodých návštěvníků podniku. Jejich mikropříběhy se dotýkají mnohých neduhů a podstatných témat dnešní společnosti, počínaje nevěrou či domácím násilím, přes (ne)zaměstnanost a konče distribucí drog, resp. kriminalitou. K tomu si přidejte ještě záhadu kolem neznámého majitele kavárny nebo nějakou tu love story. Oba baristé – Claire (Jennifer Love Hewitt) i Todd (Daniel Eric Gold) – tuto originální, možná však trochu přeplácanou (= tematicky přetíženou / s filmovými triky na hraně kýče), loď nenuceným způsobem přirozeně kormidlují. ~ Některému divákovi může přijít rušivý přítomný mysteriózní prvek, který je zde zastoupen díky postavě mladé dívky (Madeline Carroll). Osobní navigátor? (> Bůh?) Je veškeré dění reálné nebo virtuální? Jistou ireálnost podtrhuje i postava spisovatele, který sleduje jednající postavy z povzdálí. Ovládá jejich chování? Je některé dění v kavárně (např. tanec) jen jeho fantazií? Onen zvláštní zvrat na konci mi v podstatě nevadil, zvlášť když i v předchozím ději je přítomen jakýsi prvek nereálnosti a snovosti, takže proč to vše nezakončit optimisticky?! ~ Možná se ani já dostatečně neorientuji ve všech souvislostech fikčního světa filmu, ale myslím si, že stěžejní je: brát život coby hru, vyvarovat se pasivity a odevzdat se životu. Převzít zodpovědnost za svůj osud. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Café klame tělem. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o romantický film, kterým si vyplnili čekání na natáčení dalších dílů seriálu Ghost Whisperer tehdejší partneři Jennifer Love Hewitt a Jamie Kennedy, ale ono je to celé jinak. Café je poměrně inspirativní sci-fi se zajímavou myšlenkou. A Jennifer a Jamie tu ani nehrají milence... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Drogy,domácí násilí, neznámý majitel kavárny, filmový páreček, vražda, pracovní pohovory..a to vše ve virtuálním (?)světě. Strašlivě podivný film, tedy co se týče té fantasy části filmu. Ta mi tam vůbec nesedla a popravdě nebýt jí, dám klidně plný počet, protože takhle pohodový film aby člověk pohledal. Po shlédnutí toužím po tom mít vlastní útulnou kavárnu, ve které by se zákazníci cítili jako doma. A kdo ví, třeba bych také byla anonymní majitelka:) Každopádně ten konec, kdy všechno zlé zvrátili, se mi vůbec nelíbil. Nebýt toho, tak jsem ohledně vraždy Claire vážně dojatá a zůstal by mi mnohem silnější dojem.Škoda. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Film se odehrává ve skutečné kavárně v západní Philadelphii. (Akesha)

Reklama

Reklama