Reklama

Reklama

Nejzáhadnější vraždy

(TV film)
  • Velká Británie Julian Fellowes Investigates: A Most Mysterious Murder - The Case of the Earl of Erroll

Obsahy(1)

Zatímco v západním světě zuřila druhá světová válka, v Keni členové privilegovaného Happy Valley pořádali večírky v takovém stylu, jako by zítřek neměl nikdy přijít. Pro lorda Errolla však tohle všechno mělo definitivně skončit. Jednoho večera nedaleko Nairobi byl Erroll střelen z bezprostřední blízkosti do hlavy. Julian Fellowes se vydává do Keni, aby prošetřil nechvalně proslulou vraždu, která se odehrála ve spalujícím africkém žáru a narušila atmosféru koloniálního klubu v Muthaize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Podle mého jednoznačně nejslabší epizoda Nejzáhadnějších vražd. Změna prostředí sice bodla, ale tentokrát to bylo slabší jak po stránce scénaristické, tak i herecké, a ten jedinečný způsob vstupů Fellowese do obrazu to dost zachraňoval. Tím ale nechci říct, že je to úplný propadák, to samozřejmě ne. I tento díl je další nadprůměrná britská podívaná, která prostě velmi snadno zaujme, a která je, jako vždy, skvělá jak atmosférou, tak i neopakovatelným režisérským stylem. Za mě 75%. ()

dris 

všechny recenze uživatele

Takové Vraždy v Midsomeru minulého století dle skutečnosté události. Přijemná atmosféra a zajímavě provedené rekonstrukce nevyřešených vražd, nevyřešených jen do té doby než si na ně posvítil Julian Fellowes (i když někdy je mým favoritem někdo zcela jiný). Závěr: Nejlepší díly: první !spoiler! stejnak to byl synáček!spoiler! a pátý. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Cherchez la femme je francouzská podoba našeho „Za vším hledej ženu nebo hlavní příčinou je žena“ a objevuje se v různých obdobách ve všech zemích a ve všech dobách a tak na tom bude asi kousek pravdy i v tomhle předposledním příběhu z minulosti. Jeden muž byl zabit, druhý se zabil sám a Diana z toho nakonec vybruslila opravdu velmi dobře. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama