Reklama

Reklama

Poušť Namib - boj o přežití

(TV film)
  • Německo Namibia (více)

Obsahy(1)

Namib - vyprahlá poušť, přesto plná života. Filmař Thomas Behrend a novinářka Birgit Petersová se vydávají na cestu, aby prozkoumali jednu z nejextrémnějších končin naší Země. Namib je unikátním životním prostředí a rovněž také jedním z nejsušších míst na Zemi. Skutečnost, že by zde mohl být život, se zdá laikům nemyslitelná, avšak Namib ukrývá řadu tajemství. V Údolí smrti běžně denní teplota přesahuje 50 stupňů Celsia. Právě zde začíná expedice - v místě, kde jedinými svědky dávného života jsou zuhelnatělé kostry stromů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nie je to také zlé, ako spomínajú ostatní, naviac novinárka Birgit je dosť sympatická. Dokument je nielen o živých tvoroch, ale o krajine ako celku. Takže po slonoch, hadoch a jašteroch pozornosť zamieri aj na rieky, pôdu a nakoniec na jaskynné jazero s mimoriadnou hĺbkou. Na jeho dne v 100-metrovej hĺbke naozaj nie je nijaký život, ale nájde sa niečo iné zaujímavé. Nie je to také pútavé ani akčné ako napríklad gepard loviaci gazelu, ale aj práve takto nezáživným spôsobom vznikajú významné vedecké objavy a možno práve tam vznikol objav, že aj púšť Namib pod sebou skrýva podobne ako Sahara obrovské množstvá vody. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Asi som si nemal prečítať najprv komentár rs134, ale v podstate má pravdu. Ak sa dal nejaky dokument spraviť lepšie tak toto je ideálny príklad. Nemam rád, keď sa pred kamerou pretŕčajú členovia výpravy viac ako je nutné. Ako keby to bolo o ních a nie o púšti a zvieratách. Potom sa mal dokument volať napr. Ako sme trávili čas v Namíbii. Viac záberov tam je zbytočných a nekvalitných. Nechápem prečo tam použili zábery ručnou kamerou, ktorou snímali auto pred sebou ??? Takto je ten film dlhý a neatraktívny. Videl som lepšie dokumenty a dostali tri hviezdičky tak by nebolo fér dať tolko isto 2* ()

Reklama

rs134 

všechny recenze uživatele

proboha, co to je? ve srovnání s produkcí BBC je tohle nekonečná hloupost. "asi jsme viděli slona, ale nejsme si jistí" a co jako? hlavně že ulrika pořád lezla do záběru. ne, místo toho fakt nějaký slušný dokument, se kterým si autoři dali víc práce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama