Reklama

Reklama

Lanďák

(TV film)

Obsahy(1)

Sametová revoluce vrátila mnoha lidem majetek a nám tatínka, povzdechla si ironicky jedna z dcer Pavla Landovského při natáčení, a přitom to bylo povzdechnutí veskrze láskyplné. "Lanďák" je totiž bytost, fenomén, přírodní úkaz (nehodící se škrtněte), v jehož blízkosti žít je asi záležitost krajně obtížná, určitě však nezapomenutelná. Ačkoli více než dvacet let nesměl být na českých jevištích, plátnech a obrazovkách ani vzpomenut, natož spatřen, je zaznamenáno obrovské množství jeho hereckých kreací, kterými režisér Bernard Šafařík dokázal mistrně ilustrovat jeho vskutku nevšední vzpomínky. Navzdory Lanďákově snaze zachovat si image zvláštního samorosta tím spíše vynikají "citlivé záležitosti pod drsnou skopřápkou". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

karnifex 

všechny recenze uživatele

Landovský je skvělý a shlédnutí tohoto dokumentu vám určitě zlepší náladu a dodá optimismus. Jako zajímavou historickou souvislost pak vnímám fakt, že nejodpudivějším dojmem zde nepůsobila Jiřina Švorcová (se svým notoricky známým projevem), ale onen pravicový svazáček z úřadu vyšetřování zločinu komunismu, který se tam na pár vteřin mihne.. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Lanďák měl tehdy 62 let a v tomto devadesátkovém dokumentu byl na tom zdravotně ještě celkem dobře. Točit to později, už byt to byl dokument o senilním staříkovi s hodně podlomeným zdravím. Dokument diváka mimo jiné seznámí i s jeho dětmi a nahlédne částečně do jeho soukromí. Lanďák býval zajímavý herec s výrazným, ale takovým mumlavým hlasem, ale dokument je to takový průměrný. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama