Reklama

Reklama

Sedm divů budhistického světa

(TV film)
  • Velká Británie Seven Wonders of the Buddhist World
Velká Británie, 2011, 65 min

Obsahy(1)

Historička Bettany Hughes vyrazila na dost zvláštní pouť: na objevnou cestu kolem zeměkoule, během které navštíví sedm nejmonumentálnějších a nejsvětějších staveb buddhistického světa. Na tuto cestu ji naštěstí pro nás doprovodí několik filmových kamer, takže i my budeme moci obdivovat krásu architektonických zázraků světového náboženství starého 2500 let, od Indie po Los Angeles. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Mám zkoušku z Úvodu do budhismu a nedozvěděl jsem se tedy očekávaně nic nového. Hodně podrobností bylo vynecháno jako "stezka" apod. Je to takové povšechné hladce plynoucí propagační video. se mu snaží aktivně pomoci. Ještě že nejsou také radikální budhisté jako v islámu. Hlavní rozdíl od křesťanství vidím v tom, že když je na ulici nemocný žebrák, budhista mu dá almužnu, aby neprudil a neznečisťoval mu pohledem na něj nitro. Křesťan se mu snaží aktivně pomoci. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Představení těch nejdůležitějších buddhistických památek (starých i nových) po celém asijském kontinentu s bohatým doprovodným komentářem a biografií Buddhy, zakladatele budhismu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama