Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie odmítne sňatek s hrabětem a ten se jí pomstí. Nechá ji obvinit ze smilstva. Marie je odsouzena k bičování na pranýři a vypovězena z města. Je ale rozhodnuta svou čest vybojovat zpátky... Připravili ji úplně o všechno, proto s nimi nebude mít slitování. Nástrojem její pomsty se stane ... její krásné tělo! Kostnice, píše se rok 1414: Bezstarostný a šťastný život krásné Marie Schärerové se změní v peklo ve chvíli, kdy se ji až příliš ambiciózní otec Mathis, zaslepený vidinou možného společenského vzestupu, rozhodne provdat proti její vůli za neduživého Rupperta, nemanželského syna hraběte Heinricha von Keilburg! Marie totiž miluje svého přítele z dětských dob ... (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Mno ..... třeba Britové by tuhle látku, která ve mně místy vyvolávala dojem, že někdo prostě chtěl natočit nějaké středověké soft porno, zpracovali asi výrazně líp. Svoje mouchy, a není jich málo, to jistě má. V celkovém kontextu dějin tehdejší Evropy působí starost Zikmunda o blaho a spravedlnost vůči děvkám v Kostnici docela směšně. Hlavní hrdinka taky žádný "prototyp krasavice na první pohled" úplně není, je ale pravda, že postupně jsem si na ni docela zvykl a musím jí přiznat jistou dávku takového "středověkého", drsného kouzla a půvabu. Celkově se dá říct, že podívat se na to dalo. Život tehdy rozhodně nebyl lehký, pro ženy, které měly tak trochu svojí hlavu, už vůbec ne, a poměrně ponurá atmosféra bídy spodiny středověké společnosti - kurtizán není zase na to, že to je televizní film, podaná tak špatně, mohlo to dopadnout i hůř. Uvidím, co přinesou další dva poněkud hůř hodnocené díly. ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Nemám rada nemecké filme (aspoň tie novodobé), ale toto ma celkom príjemne prekvapilo. Nejde o žiadne veľdielo, ani sa to veľdielom nesnaží byť... Prvá polka je určite záživnejšia, v druhej to trochu vázne, záver trochu pritiahnutý za vlasy, ale tak ok. Herečka Neldel sa síce snažila a hrala v pohodičke, aaaale že by mala kolo 20 rôčkov by som jej uverila možno po tme. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Škaredá a nesympatická Alexandra Nedel v roli údajně neodolatelné krásky, která se stává hrdinkou děvkoidní trilogie, jíž je toto první díl. Je to sice strašné, s historií, filmem nebo dokonce zábavou to nemá nic společného, ale mohu vás ujistit, že v dalších dílech bude ještě mnohem hůř. Pro milovníky pseudohistorických sraček, kteří si libují v guilty pleasure ovšem jednoznačná volba :D. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No vida, my tomu Zikmundovi říkáme Liška ryšavá a přitom mu tak křivdíme. Vždyť neblahý osud tolika děvek mu ležel na srdci více než co jiného. Jako že je naivní děj s cukrovým zakončením se dá unést, pokud aspoň postavy za něco stojí, mají dobře napsané dialogy a je to trochu napínavé. Bylo něco z toho tady? Pro mne ani ťuk, a ten konec to zabil :) ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Není to žádný kinofilm, ale tv film a na tv dost dobrý, byť příběh je prostinký. Krásná Marie vůbec není krásná, přesto je mezi nevěstkami je nejhezčí. Na filmu mě zaujali především jako vášnivého cestovale reálie, hrady, krásné panoramatické pohledy na historická města, díky nímž letos za dovolenou volím neprozkoumané Německo a Rakousko. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama