Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (904)

kinej 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť úvodních cca 7 až 8 epizod je fakt povedených a sympaticky napínavých. Tyto díly nejsou ani tak o příběhu, jako spíš o hraní si se žánrem a atmosféře, jejíž budování ovládají režiséři skvěle. Divák si od návalu duchařských scén neodpočine. Pak ale začne seriál pomalu spět ke svému konci a tvůrci začínají vysvětlovat a dořešovat osudy jednotlivých postav, kterých je v seriálu najednou až příliš. Dějová linie pak začíná být přetížená a překombinovaná a je to trošku daň za to, že tvůrci v úvodu chrlili jeden hororový námět za druhým. Když pak nastane čas uvést vše do logických souvislostí začíná to trochu skřípat. Závěrečná epizoda mě také moc nenadchla, ale to je asi věc názoru. Každopádně velice dobře udělaný seriál, který mě tak po 70% své stopáže opravdu bavil víc než 99% filmových hororů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ben začína s rodinou na „novo“. Potom ako bol svojou ženou Vivien pristihnutý „in flagranti“ s mladou študentkou, jeho manželstvo je v troskách. Nakoľko spolu žijú už niekoľko rokov, rozhodnú sa zo starého domu kvôli traumatickým spomienkam odsťahovať a začať odznova v L.A. Dom kúpený značne pod cenu však skrýva svoje temné tajomstvá. Každý člen rodiny je od prvého momentu vstupu do dobu ovplyvňovaný zlými silami. Pre mňa osobne takmer dokonalý kúsok, ktorý po dobu krátkych 12 častí ponúka viac ako 60 priemerných a 40 podpriemerných hororov. Nie som seriálový fanúšik a preto odporúčam mne podobným aby sa "nebáli" spraviť krok v pred a pustili sa do sledovania tejto série. Seriál neponúkol strach ako taký. Realita z nadprirodzenom je tu zmiešaná ako váš Huhu kokteil z baru na rohu ulice. To akým originálnym spôsobom sa z časti na časť príbeh vyvíja a rozuzľuje - kto, čo, prečo, začo zgegol, ma svojou originalitou zaujalo najviac. Výnimočné napätie či lakačky však nečakajte. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po 5 dílech - hm, zajímavý příběh i když už sto a jedenkrát viděný, skvěle zahrané, nepříliš děsivé, sakra chytlavé.. Očekávám, že příběh udrží svůj standard a stále bude co doplňovat - vražd může být do aleluja:), herci byli vybráni opravdu dobře, takže tady neočekávám nějaké výkyvy, oceňuji zejména to, že do svých rolí skočili opravdu bravurně a jsou v nich uvěřitelní od prvního dílu, s čímž se v seriálech zas tak často nepotkávám. Posun směrem nahoru však očekávám v děsivosti, hergot má to být i horor a já se zatím trochu lekl jen v pilotu. Prozatím jasné čtyři. Po 10. dílu ..ač víceméně platí to co jsem psal výše, s hodnocením jdu o hvězdičku níž, protože po hororové stránce se seriál nikam neposouvá a scénářem začíná trošku připomínat vztahově "složité" seriály české produkce :( ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Seriál American Horror Story přišel jako blesk z čistého nebe. Do dne, kdy se objevil pilotní díl, jsem o něm neměl žádné detainější informace. Kdykoli se o něm na zahraničních hororových webech psalo, nevěnoval jsem článkům pozornost, protože jsem podle názvu očekával jen nějaký dokument (jako např. tu). Kvůli těmto okolnostem jsem se nestihl dostatečně natěšit, takže se mi ten pilot nakonec možná líbil víc, než kdybych si od něj sliboval nějakou velkou bombu. Prozatím mi to evokuje Městečko Twin Peaks v hororově béčkovém balení. Předtitulková scéna je úplně báječně strašidelná, zbytek dílu spíš zábavně znepokojivý. Jsem hodně zvědavej, jaké trumfy mají tvůrci schované v rukávu, protože natáhnout storku o prokletém domě na plochu seriálu, to nebude úplně lehké. Štvou mě jenom dvě věci - jednak postava Bena, jednak to, že jednotlivé scény na sebe moc precizně nenavazují. Vůbec tak netuším, jestli během první epizody uplynul týden, měsíc, dva měsíce, či dokonce víc... Hodnocení zatím provizorní. Cítím, že s přibývajícími díly to buď klesne na tři, nebo stoupne na pět :-) 1.série: Tak se to udrželo na čtyřech. Plusem jsou zajímavé postavy a celkově příběh, který z okoukaného námětu o prokletém domě vytěžil snad maximum, zvlášť s ohledem na plochu dvanáctidílného seriálu. Pokud mě něco mrzí, tak to, že hororových okamžiků jsme nakonec moc nedostali. Ale palec nahoru, poslední epka byla pěkným rozloučením s postavami... a těším se na druhou sérii, která bude o něčem úplně jiném. ()

anais 

všechny recenze uživatele

S01 - do poloviny opravdu napínavé, překvapivé a na seriál vlastně dost originální. AHS dokazuje, že nejde ani tak o to, co sledujete, a že už jste to vyděli jinde, ale o to, v jakým způsobem je to poskládané. Tvůrcům se tak velmi dlouho daří úspěšně natahovat motivy, které jinde nudí už v dvouhodinové stopáži. Bohužel kolem poloviny je většina hlavních překvapení vyzrazena, napětí trochu opadne, a v ten moment už jen sledujete, jak se z toho tvůrci dokáží vymotat. Což funguje na úrovni standardního seriálu, ale horor už to zas tolik není. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • V 11. epizodě 1. série ve scéně, kdy mimčo sedí matce (Connie Britton) na klíně, dudlík nemá, po střihu ho následně ale v puse má. (dandislav1991)
  • V prvním díle druhé série nalezneme odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), a to sice ve scéně, kdy jde Lana Winters (Sarah Paulson) se setrou Mary Eunice (Lily Rabe) chodbou okolo cel a jeden z pacientů ji vhodí do obličeje kus exkrementu. Jedná se o parafrázi na scénu, kdy jde Clarice Starling (Jodie Foster) poprvé navštívit do vězení Hannibala Lectera (Anthony Hopkins) a jeden ze spoluvězňů ji pošpiní spermatem. Epizoda ale odkazuje i na další jiné horory. Například dívka Pepper (Naomi Grossman), která měla zabít dítě své dcery a ještě jej zohavit uřezáním uší, je odkazem na film Zrůdy (1932). (Reiniš)
  • Frances Conroy (Moira) při natáčení nenosila žádné barevné kontaktní čočky. Opravdu má po autonehodě a následné operaci oka každou duhovku zbarvenou jinak, a tak to bylo vepsáno i do příběhu její postavy. (Tom Riddle)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama