Reklama

Reklama

Panenství

  • Rusko Děvstvěnnosť (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Poněkud drsný a šokující ruský dokument režiséra Vitalije Manského charakterizoval katalog mezinárodního filmového festivalu v Jihlavě roku 2009 následujícími slovy: "Tři mladé ženy, které mají žádoucí zboží na prodej - své panenství. Kristina, Karina a Katya si hledají cestu do světa slávy, popularity a peněz. Kristina jde na konkurz do reality show, Karina se chce stát Madonnou a Katya prostě jen hledá na internetu někoho, kdo nabídne nejlepší cenu za její panenství." Inu, dobrou zábavu vám u sledování tohoto pořadu přát rozhodně nebudeme... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Marze 

všechny recenze uživatele

Holky z Karagandy odjedou do Moskvy, ale ne na studie jak je zvykem, ale využívat své hezké tvářičky. V populační ekologii jsou dvě strategie. "Madona" , která si uchovává panenství jen pro jednoho samce, od nějž dostává občas velký dar. A "děvky", které mají samců hodně a od každého dostanou malý dáreček. Ve výsledku obdrží oba typy stejně. Tipněte si, jaký typ jsou hrdinky tohoto dokumentu. Jedna říká, že jako dítě vyrůstala za komunismu, to už se dneska nevidí. Ten dům prošpikovaný kamerami "na nepřátele" to je psycho. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný je ten moderní současný svět, rádoby svobodná společnost a koneckonců i nové politické zřízení .. hodně smutná doba .. pro mnohé, na rozdíl od minulosti, hodně těžký život .. a nejen v Rusku /ostatně, tam to bylo - nejen z našeho pohledu - zajímavé asi vždycky/ ... /o barbíně nemá cenu mluvit, zato Katya - ta má jediná mé sympatie, přeji ji do života jen to nejlepší .. nemá se za co stydět .. pro chytrolíny a nevzdělané truhlíky: při hledání opravdu kvalitního zaměstnání, je všude ve světě poměrně hodně velký rozdíl, máte-li titul z renomované známé university, nebo z nějaké okresní ´vejšky´ .../ ... ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pomerne presné zdokumentovanie toho, prečo ideológia boľševizmu musela padnúť. Jednoducho nebola dostatočne príťažlivá medzi mladou generáciou. Veď si len vezmite Pavlíka Morozova - chlapca, ktorý vďaka svojmu boľševickému presvedčeniu udal svojich rodičov ako buržoáznych kulakov, ktorých následne komunisti popravili. Tento raritný prípad sa stal vzorom pre tisíce stalinských čítaniek. Po rokoch sa ukazuje, že celý ten prípad ideologického nadšenia sa mohol odohrať úplne inak. Dnešnou bohoideológiou sú peniaze. Mladých vyznavačov tohto kultu nie je potrebné prácne loviť, či falošne vyfabulovávať ako spomenutého Morozova. Úžasne radi, dobrovoľne a húfne porozprávajú o tom, ako obetujú zbohatnutiu absolútne čokoľvek a kohokoľvek. Len aby sa poklonili zlatému teľaťu materiálneho dostatku. Scéna z filmu to potvrdzuje: jeden z mladých by za mastnú sumu kľudne predal svojich rodičov. Dokument zachytáva osudy troch dievčat, ale prostredníctvom konkurzu do reality show jednej z nich aj desiatky ďalších mladých a ich peňažné sny. Ukazuje, že Boh dneška pôsobí na všetky kategórie: dievča na hranici mentálnej subnormy si chce užiť svoj ružový život, študentka kvalitnejšie vzdelanie a jednoduchá vidiecka dievka je prosto opantaná mediálnou slávou. Všetky tri sú na kameru ochotné porozprávať o speňažení svojho panenstva. To, že celý dokument pôsobí tak akosi odťažito a miestami nezaujímavo nie je chybou zlého spracovania - to je fajn - ale náplňou a veriacimi božstva, ktoré film spracúva a ukazuje. Vyznavači kultu mamonu sú tak priehľadní, myšlienkovo primitívni a prázdni, že podrobnejší profil pár z nich nestačí plnohodnotnejšie a zaujímavejšie vyplniť hodinu a pol filmu. 70%. ()

Teebo 

všechny recenze uživatele

Dokument o lidské hlouposti, o posedlosti slávou a penězi a o vyznávání zvrácených hodnot dnešní společnosti. Koupit si dnes můžete koupit opravdu cokoliv. Ráda bych propagovala svoje jméno, stala se tváří nějaké firmy, propagovala nějaký produkt, třeba v reklamě. Třeba bych prováděla defloraci lahví od Pepsi. Akorát nevím, jestli by to bylo možné, jestli je ta láhev dost dlouhá. Za takovouhle publicitu bych si řekla takových 3 miliony dolarů, a všichni by byli spokojení. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

velice špatně zpracovaný, nezáživný (až na pár výpovědí) dokument, ve kterém značnou část není vědět kdo je kdo, o co jde, režisér rozehrává rádoby hraný film s realnými postavami, vyčkává, nechává hluchá místa.... pokuď by se dokument sestříhal na 20min. tak by se to asi dalo - ale snímek o ruských "Vyvolených" je o ničem. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama