Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (446)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

• Americká takykultura hamburgery, mafiny, koly, meky, marvely, knihy ksichtů. Zde jsme u těch hambáčů. Film je to po všech stránkách průměrný, bez sebemenší ambice poskytnout něco málo více než jen odvyprávět zadaný příběh. A zabere dost času. A čas jsou peníze. Moc času teda nemám. Asi se stavím na rychlovku na jeden číz s hranolkama. Produkce: FilmNation Entertainment ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem se na to jako odpůrce fast foodu a Mekáče potažmo mohla podívat naprosto v klidu. Film se nezaměřuje až tak moc na produkt jako na obchod. Já vůbec tuhle story o přebrání Meku neznala a proto mě to bavilo celou dobu a Michael Keaton je na tuhle roli přímo jako dělaný. Musím uznat, že podívaná je to jak zajímavá, tak napínavá a má v sobě i dávku drzosti. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Mňa "The Founder" držal po celý čas. Nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy, no rozhodne je najväčšie plus a súčasne trošku aj najväčšie mínus filmu práve Michael Keaton. Je vynikajúci v tomto filme a odohráva skutočne jeden zo svojich najväčších sólo projektov. A ide mu to skvele. Ja mu tú rolu žeriem. Ale súčasne je trošku problém, že o ňom vieme veľmi veľa, no nedozvieme sa veľa o ostatných postavách. A ja by som chcel viac spoznať Maca a Dicka. Najmä preto, že by som chcel poznať trošku ich stranu príbehu. Pretože vidíme, že vo všetkom Raya obmedzujú a nechcú, aby sa všetko vymklo kontrole. Lenže ako sa hovorí, netreba dráždiť hada bosou nohou. A všetkými ich "Nie" dotlačili asi Raya do úplne inej situácie a potreboval ochrániť aj seba samého. Možno nemusel spraviť niektoré veci na konci filmu a tak maximálne ich oboch oklamať a obrať o všetko, čo reálne vybudovali, no čo sa dá robiť? Film by sa možno dal aj trošku skrátiť, aby mal lepšie tempo, ale to sú trošku detaily. Michael Keaton je dostatočná záruka v tomto filme, že si to užijete. Je vynikajúci. A film je aj dostatočne zaujímavý na to, aby ste ho odsedeli do konca. Som rád, že som film videl, som ochotný sa k nemu i vrátiť. Rozhodne zaujímavý pohľad do sveta biznisu. Hodnotenie: B+ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto snímku som si uvedomil, že veľký biznis asi vážne nie je pre každého. Je len pre takých ako bol Ray Kroc - bezchrbtových, bezemočných a cynických ľudí bez ľudského prístupu k druhým. Len ísť si tvrdo za svojim a neobzerať sa na strany. Presne niečo ako povedal Roy vo filme: Keby sa môj konkurent topil, ešte by som mu strčil do krku hadicu a dolial mu tam vodu.... Nuž, takým ľuďom patrí svet, bohužiaľ. Kto to nepochopí, skončí ako tí dvaja nešťastní bratia McDonaldovci, ktorí to všetko vymysleli. Čo sa týka snímku, chcelo to síce trochu kvalitnejšiu réžiu, ale s príbehom samotným som veľmi spokojný. 70/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To si takhle sníte svůj americký sen, když vám do něj někdo vleze a začne ho snít za vás. Vy se probudíte zpocený, sice se šekem v ruce, ale bez jména a iluze, že podání rukou má nějakou relevanci.. Úsměv obchodního cestujícího žlucený úlisností, vlastnosti parazita kompenzující neumění tvořit, vytrvalost opentlená jen nezbytným množstvím skrupulí a morální deformace pod tíží vlastních ambic. Z Keatona jakožto Freddyho Kruegera amerického pohostinství jsem byl patřičně zhnusen a to je pro něj ta nejlepší vizitka. Na konci je poznámka, že produkty Krocova konceptu denně nakrmí 1 % světové populace. Fajn, ale chybělo tam, že stojí i za 17 % procenty všech jejich tukových buněk.. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Rodiče Raye Kroce pocházeli z vesnice Stupno u Plzně, kde mu i místní nedávno odhalili pamětní desku na zdravotním středisku. V obci je jméno Kroc velmi časté. (JerryPilsen)
  • Když si Ray Kroc (Michael Keaton) při první návštěvě San Bernardina sedá na lavičku, tak si vedle sebe po pravé ruce položí pití, které ale při následném rychlém prostřihu zmizí a pak se znovu objeví. (DexMASTER094)
  • O režírovanie filmu mali veľký záujem aj bratia Joel a Ethan Coenovci, ktorým sa moc páčil scenár. Práca na filme sa im ale skrížila s prácou na inom spoločnom projekte, Ave, Caesar! (2016). (MikaelSVK)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama