Reklama

Reklama

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (446)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ NÁŠ HAMBURGER MÁ DVĚ OKURKY...“ /// Chcete slyšet ten příběh? Takhle se totiž rodila symfonie efektivity fast foodovýho občerstvení… Podnikatelská příručka, aneb zdokumentování (jednoho) americkýho snu. Novokoukanej příběh žrádelní společnosti (kterou vobčas navštívím) má ještě eso na place – Keatona! Na jedno mrknutí a poučení se. Bude stačit vědět, že ambice jsou podstatou (podnikatelskýho) života? A jestli máš zbytečnejch cca 20 mega, napiš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Biografii „Grinding It Out“, kterou v roce 1977 sepsal Ray Krok, neznám. 2.) Jsem nadšenej čtenář a posluchač „Síly pozitivního myšlení“. 3.) Při životě mě drží vytrvalost. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Ničím nepřekvapivý a podle šablony natočený životopisný snímek, který disponuje příběhem vychytralého a chtivého podnikatele, ačkoliv název vybízí spíše k zprostředkování samotného zrodu společnosti McDonald's. První krůčky jsou sice představeny v poutavém, svižně střiženém segmentu, ovšem rozhodně nejsou důležitou částí hlavní narativní linie. Ta se zaměřuje na Michaelem Keatonem výborně zahraného zoufalého podnikatele, který narazil na zlatou žílu a využil situaci. Příběh je veden podle očekávání a sleduje jak osobní, tak i pracovní linii hlavní postavy a zároveň nahlíží za oponu opravdových zakladatelů, tedy bratrů McDonaldových, jejichž bratrská asymetrie funguje opravdu skvěle a po celou dobu na plátně neuvěřitelně baví. Zakladatel rozhodně není špatný film, přináší poměrně dost informací, různé pohledy na celou fast-foodovou franšízu a v neposlední řadě také vizuálně příjemný retro „look“. Ovšem zároveň nepřináší dostatek ozvláštňujících prvků či kontroverznější nahlédnutí za oponu tohoto světového řetězce natolik, aby vystoupil z řady běžných životopisných příběhů. [65%] | Kino ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o vzniku mohutné frančízy McDonalds. Michael Keaton je ve své roli výborný, občas vtipný a hodně mě bavilo sledovat jak se celý příběh nakonec vyvine. Tak trochu Social Network, kde Facebook vystřídal McDonalds. Zajímavé, poučné, zábavné a místy napínavé. V žánru Životopisných Dramat rozhodně solidní. 8/10. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Varování: Tento komentář může obsahovat spoilery. Výborný snímek o založení a rozšíření McDonaldu. Příběh je velmi poutavý a snad každý z nás se rád dozví, jak vůbec McDonald's vznikl, a to i já, který se tam moc nestravuje. Je fakt, že nebýt Kroce, tak by se možná McDonald's nikdy nerozšířil. Na druhou stranu musím říci, že Kroc byl hrozná svině. Já jsem jednoznačně na straně majitelů a myslím si, že to byla velká chyba zapojit do podnikání i Kroce. Původní majitelé vyráběli kvalitní burgry a nápoje, kdežto Kroc už pak nápoje jenom z prášku. A že bratři McDonaldové přistoupili na ústní dohodu, že budou dostávat doživotně 1% ze zisku je naprostý fail, nechápu jak to mohli odsouhlasit. Vždy všechno musí být písemně, navíc když věděli, jaká svině Kroc je... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Silnejší skoro vždy prevalcuje toho slabšieho. V tomto prípade bezcitný Kroc bratov McDonaldovcov. Po jeho príchode sa spustila obrovská mašinéria, ktorá zanechala stopy všade .. v ľudských životoch a aj v biznise. Spracovanie sa mi páčilo .. aj ten systém, keď sa nahliadlo do kuchyne ma bavil, mohli sme tam byť aj dlhšie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • McDonald's bolo vytvorené v roku 1955 nie 1954. (Mesiacik_)
  • Když si Ray Kroc (Michael Keaton) při první návštěvě San Bernardina sedá na lavičku, tak si vedle sebe po pravé ruce položí pití, které ale při následném rychlém prostřihu zmizí a pak se znovu objeví. (DexMASTER094)
  • Roli Raye Kroca původně nabídli Tomu Hanksovi. Ten však odmítl a role nakonec připadla Michaelu Keatonovi. Pravý opak se pak stal před natáčením snímku Philadelphia (1993), když hlavní roli tehdy odmítl Keaton a nakonec se jí chopil Hanks. (Larrysbride)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Reklama

Reklama