Reklama

Reklama

Tiger Woods - pád hvězdy

(TV film)
  • Velká Británie Tiger Woods - the Rise and Fall
Velká Británie, 2010, 49 min

Obsahy(1)

Jak to, že se tento idol, kolem něhož se točí miliardy dolarů, zhroutil? Jaký člověk se skrýval za panem neporazitelným? Co Woodse přimělo vést dvojí život a proč se mu to tak dlouho dařilo? Tiger je produkt vize amerického vojáka, splněný sen o kariéře, kterou pro něj vysnil jeho otec uprostřed válečné vřavy. Otec Earl šel do války ve Vietnamu jako řadový americký voják, ale vrátil se z ní jako mystik s vizí, že změní svět. A tuto vizi chtěl uskutečnit prostřednictvím svého syna. Byl to typ chlapa, který je schopen podříznout někomu krk a pak si sednout a klidně dojíst večeři. Tohle mu umožnilo jít do bojové linie, kde na každém kroku číhala smrt. Proto se přihlásil k Zeleným baretům. Nemusel, ale chtělo se mu dívat smrti do očí. A u těchhle drsňáků se stal expertem na výbušniny a trhaviny a dotáhl to až na podplukovníka. Ve Vietnamu strávil dvě služební období a během nich se podílel na neuvěřitelně strašných věcech. Několikrát byl na pokraji smrti. Jednou ho nějaký ostřelovač zacílil zleva i zprava, minul jeho hlavu jen o vlásek, jako kdyby si ho dával do uvozovek nebo do závorek, ale třetí ránu - doprostřed - z neznámých důvodů nevypálil. Byla to jedna z mnoha věcí, které nebyl schopen pochopit. Nevěděl, proč přežil, proč je stále na živu. A proto všechno pak soustředil na Tigera, protože si myslel, že všechno, co prožil, byla příprava k tomu, aby stvořil a zformoval svého syna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

arbitr 

všechny recenze uživatele

To je hnus velebnosti, na obě strany samozřejmě. Těch nelogičností v chování Tigera, jeho milenek i v postupech bulváru. Něco z toho pravda bude, ale to co bije do očí, jsou milenky které se rozhovořily do kamery. Kam dal oči a hlavně rozum? Asi mu spadl do kalhot.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Eldrick Tiger Woods je známy golfista afro-amerického pôvodu. Býval jedným z najlepšie platených športovcov na svete. Jeho meno sa stalo prestižnou obchodnou značkou. Mal zdravé deti a krásnu manželku, Švédku Elin Nordgrenovú. Všetko to vizeralo dokonale. Až do doby, kedy novinári odhalili jeho pravú tvár. Tvár nenásytného sexuálneho dravca, ktorý si vydržiava viacero mileniek a pekne natvrdo si to s nimi rozdáva pri každej vhodnej príležitosti. Aféra globálneho rozmeru. Rýchlo zmizol jeho, roky budovaný, image milujúceho otca rodiny. Počet bohatých sponzorov sa scvrkol. Záujem o jeho značku ochladol. Prišiel nákladný rozvod. A navyše sa mu prestalo dariť aj v športovej keriere. A to všetko len preto, že sa vydával za morálny príklad úspešného amerického muža, ale popri tom sa správal ako obyčajné nadržané prasa. ** ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Bulvární blábol, dokument o Woodsovi bez Woodse. Výpovědi koho? Bordel mamá, šlapky, bulvárního fotografa a prodavačky palačinek. Tady se nedá ničemu věřit, nechápu proč ČT Sport, dává takovýhle bulvární sra*ky. ()

P/\/EL odpad!

všechny recenze uživatele

jeden z nejnechutnějších dokumentů naší doby, co jsem viděl (nevim, co si točej v řadě totalitních zemích, asi to opravdový odpady, ale k tomu se člověk jen tak nedostane..), nejde ani moc o praktiky Tigera, ale o praktiky dokumentaristů - teda novinářů, teda těch lidí, ikdyž zas až tak nechutné vyloženě nebyly (až na ten tampón a to vydírání no :), možná i praktiky Tigerova otce, no, tak Tiger neni první, spousta sportovců, zpěváků, herců byly cepovaný od mala - čimž chci říct, že Tiger odkazuje na tunu zajmavejch témat pro tunu zajmavejch dokumentů, který se ale točit jen tak nebudou, jakože mi tam chybělo srovnávání, ikdyž zase chápu, pro koho je dokument určen, že to nějaká studie světa zábavy neni - sport tam řadim taky..), dokumentaristi se tvářej jakoby dělali na něčem fakt podstatnym, v Americe asi naprosto seriózní práce (ikdyž možná, že jsou i nechutnější dokumenty americký, kde paparazziové vyprávěj, koho a jak kde ulovili - já chápu, jak je ten zábavní průmysl provázanej, že paparazziové nejsou jen hyeny..), tak jasně, nakonec tohle většinu lidí asi zajmá víc než nějaké opravdové celospolečenské problémy, na jednu stranu se takle chová spousta lidí, ikdyž utrácej za levnější nebo neutrácej. Tiger teda zas až tak obyčejný není, jeho praktiky se normě trochu vymykaj přecijen. Je fakt, že zajmavé to docela bylo, třeba, co se týče těch všelijakých dohod mezi bulvárem a managmentem celebrit, ale to tam bylo bohužel jen nakousnuto, Amerika je prudérní a zároveň šíleně liberální, přecijen horší mi připadá chování takového Mela Gibsona a dalších, ten už si taky moc neškrtá. No, Tiger, ty jeho milenky, tvářily se skromně (šly zadarmo s Tigerem, jenom, protože to je Tiger - nechali si líbit tvrdší praktiky a to mi připadá taky jako zajmavý fenomén, o kterém jsem žádný dokument neviděl - ženy přitahují slavní, mocní a bohatí...), ale vystoupit před kamerou jim nedělalo problémy, 15 minut slávy každej . . . taky mě napadá, že audiovizuální materiál, co v dokumentu byl stál za ho....a taky to, že hodně prostoru dostávali novináříci a všelijací víceméně nezajímaví lidé.. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tohle není seriózní záležitost. Tohle je žumpa dokumentaristiky. A pokud je Tiger vystaven obdobné "masáži", pak se nedivím, že se necítí dobře. Přeji mu, aby se vzpamatoval. Též doufám, že autoři pořadu se do budoucna vyvarují vaření nechutných patoků ze špíny všeho druhu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama