Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Sanfranciském zálivu (S12E03)

(epizoda)
Česko, 2011, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

San Francisco se nachází na západním pobřeží Spojených států a je ze tří stran obklopeno vodou. V Sanfranciském zálivu leží ještě Oakland, Berkley a San José – všechna tato čtyři propojená města tvoří více než šestimiliónovou aglomeraci. San Francisko je považováno za nejkrásnější město Spojených států. Rozkládá se na padesáti kopcích, díky kterým žádný pohled na metropoli není fádní. Pro svou liberální atmosféru si ji po druhé světové válce zamilovali umělci a bohémové. Není tak vůbec náhoda, že třeba hnutí za společenské zrovnoprávnění homosexuálů se zrodilo právě tam a že svobodomyslná univerzita v Berkley je přirozenou součástí této oblasti. K San Francisku neodmyslitelně patří také historická tramvaj, ikonický most Golden Bay, nejstarší americká Čínská čtvrť a bývalá obávaná věznice Alcatraz. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

I kdyby to byl velmi špatný dokument o San Franciscu, přesto bych dala plný počet. Protože San Francisco je nejkrásnější město na světě. A i kdyby nic jiného, povídání Bartošky a Donutila se poslouchá skvěle a těch 26 minut vám uteče jako voda....! ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé priblíženie San Francisca s príjemným komentárom nahovoreným pánmi Donutilom a Bartoškom.Netušila som,že Univerzita Berkeley sa nachádza v Californii.Mám to šťastie,že za 2 týždne budem si môcť údaje z dokumentu overiť priamo v San Franciscu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama