Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podívejte se na nejzajímavější okamžiky z natáčení filmů o Harry Potterovi. (oficiální text distributora)

Recenze (45)

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, který na HP vyrůstal, jsem byl na tento výběr hodně zvědavý. Brzy jsem však pochopil, že to nebude ono. Pořadí (na které dokument od začátku hraje) bylo naprosto nesmyslné a hlavně mě zklamalo několik věcí. Mezi TOP10 v žádném případě neměl chybět moment, kdy v závěru všichni čarodějové zvedli svou hůlku směrem k nebi a uctili památku všech, kteří zemřeli. Vzdálený pohled na "rozsvícené" hůlky z několika úhlů byl fantastický, až mrazilo. Stejně tak stál za zařazení i moment, kdy Bradavice začaly být devastovány a kamera zabrala hořící hradby stejně tak, jako při úplně prvním pohledu na jejich nový domov. Asi každý čekal, že na jednom z prvních míst bude závěrečný souboj Voldemorta proti Harrymu, ani toho se fanoušek nedočkal. To by totiž tvůrci museli více přemýšlet a vybírat skutečně to nejlepší až po skončení posledního dílu. Emotivní je rozhodně i scéna, kdy Klofan, miláček Hagrida umírá. Souboj s drakem ve čtvtém dílu bych pak zařadil mezi vůbec nejlepší akční scény celého fenoménu. A našlo by se toho určitě víc. Hlavně z důvodu absence mnoha oblíbených momentů musím strhnout dvě hvězdy. Myslím, že kdyby si autoři dali více záležet s výběrem, fanoušci by to určitě ocenili, možná až nadhodnotili a dokument (jak zde často bývá) měl v pohodě přes 90%. Asi si autoři vzali velké sousto. Jako zavzpomínání a návrat do světa čar a kouzel určitě dobré, ale dalo se to vytvořit mnohem, mnohem lépe. Zkrátka žádná hitparáda. 60% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Harry Potter je nedílná součást mého života. Knihy jsem četl několikrát a totéž platí o filmech. A tak jsem byl nadšen, když jsem se dozvěděl o existenci tohoto dokumentu. Padesát nej momentů z filmů a ze zakulisí největší filmové série. Bavil jsem se, ale při sledování jsem si více a více uvědomoval, že už to prostě definitivně skončilo a další očekávaný film o Harrym už nepřijde. Aůe ohlédnutí to je moc, moc krásné. Prostě nádherné rozloučení s největším hitem mé generace. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zde jde vyloženě o snahu chytit ještě nějaké diváky na monstrózní úspěch nadgeniálního triku autorky a filmařů, díky němuž se nyní koupají v největších penězích, jaké kdo vydělal za filmy a knihy.***Jde to mimo mě, všechny postupy a triky už byly použité jinde, než v téhle filmové sérii. A totéž platí i o knihách. Co je ale třeba vyzvednout, tak že knihy přitáhly ke čtení velké množství lidí, kteří by v životě přečetli jen tak tak učebnice, co po nich chce škola. ()

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Harryho Pottera je to takové pohlazení na duši. Vzpomínka na všechny ty roky. TOP 5 momentů vás jako fanouška zaručeně rozbrečí. Jediné co mi zde chybělo byly poslední momenty Severuse Snapea a jeho vzpomínky. Nejsilnější příběh a lovestory celé ságy se zde neobjevila. Za to a za výběr lidí, co filmy v dokumentu komentovali (nemyslím herce a štáb, ale zpěváky a podobné osobnosti, o kterých jsem třeba nikdy neslyšela), ta hvězdička dolů. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv zálěžitost "Harry Potter" je moje silná srdcová záležitost, tak musím konstatovat, že tohle nestálo za nic. Uměla bych si představit, kdyby herci měli větší prostor pro své názory a nebyli tam jen jaksi do počtu. Bylo mi líto, že se smějí vyjadřovat jen k vybraným záběrům, protože to je značně limituje a zkresluje jejich názor. No ale co naplat. Stejně jsem s nadšením hltala vyprávění Ralpha Fiennese coby Lorda Voldemorta!! :) ()

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, označené jako První famfrpálový zápas, jsou použity záběry až ze zápasu druhého ročníku. (Gabrielle)

Reklama

Reklama