Reklama

Reklama

The Loneliest Planet

  • Německo The Loneliest Planet
Trailer

Obsahy(1)

Alex (Gael Garcia Bernal) a Nica (Hani Fustenberg) jsou mladí, zamilovaní a zasnoubení, připraveni se vzít. Léto před jejich svatbou se rozhodnou jet na dovolenou do kavkazských hor v Gruzii. Pár si najme místního průvodce, aby je doprovázel na kemp treku, v této ohromující přírodě, která je jednak neobyčejně otevřena, tak zároveň strašidelně tajemná a nebezpečná. Během tohoto společného cestování si krátí čas vtipkováním a hraním her. A pak, jediný chybný krok, gesto, které trvá dvě nebo tři vteřiny, vše skončí dříve než začalo. (Aurewen)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

LentilleLily 

všechny recenze uživatele

'The Loneliest Planet' je prostě film o amerických hrdličkách na prázdninách ve východní Evropě (Gruzie), průvodcem jim je jejich přítel. Musí čelit všelijakým těžkostím a rozhodnutím, nebo jak to nazvat. Film mi někdo doporučil a já naprosto nevěděla, co od toho mám jako očekávat, tak jsem očekávala všecko možný. Začalo to celkem slibně a zajímavě, zejména mě zaujalo to, že postavy vlastně chodí po rozlehlém a neznámém terénu. Herecké výkony byly až průměrné, ta ženská vypadala úplně jako Jessica Chastainová, ale méně nadaná. Pro kinematografii je to velmi vizuálně ohromující snímek, kamera často zachycuje okolní krásu. Scénář je opravdu VELMI POMALÝ, obsahuje minimum dialogů a když už se tam nějaký objeví, je velice nekonzistentní, charakter postav by se dal taky jaksi "zlepšit", šel by i lepší příběhový prvek. Ke konci filmu jsem byla hodně zklamaná... je to dobrý film když vám nejde usnout - jednodušše si ho pustíte a u poloviny už spíte. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film. Hoci som dúfal v obyčajnejší survival thriller, podvedome som tušil, že pôjde o niečo iné. A tak sa aj stalo; je to skôr psychologická dráma o mladej snúbeneckej dvojici, ktorá sa vyberie na výlet do Gruzínska a s miestnym sprievodcom objavujú krásy tamojšej prírody. Neskôr ich však postihne nečakaný, krátky incident, ktorý nielenže zmení vyznenie výletu, ale aj poznačí celý ich vzťah. Je to zaujímavý film, ale dosť pomalý, takže s ním treba mať trpezlivosť. Väčšinu času sa pozeráme iba na to, ako sa hlavná trojica bez slova niekam presúva, zábery sú masívne, dlhé a na oko kľudné, no od spomínaného incidentu visí vo vzduchu napätie, ktoré spolu s príjemnou prírodnou scenériou vytvára zvláštnu atmosféru. Zľahka mi to pripomínalo kríženca ruskej drámy "How I Ended This Summer" a anglického thrilleru "Rising Tide", aj keď v tomto prípade ide skôr o charakterovú štúdiu. Celkový dojem mám síce dobrý, ale znovu by som to zrejme nepozeral. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[SFF 2012, Sydney] Už viac živelné/presné to byť nemohlo a to sa mi (aj) pri koncepte "vyprázdnenej narácie" javí ako veľké pozitívum. Pojmy ako každodennosť alebo bod zlomu tu dostávajú ten pravý, bytostne nevyspytateľný rozmer a ich dôsledné zachytenie patrí pomedzi to najintímnejšie čo som donedávna mohol vidieť. Počiatočné chechtanie sa rozplynie v tuhom predýchavaní a bariéra po vzbĺknutí pominie, ide sa ďalej... ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj! Co to jako bylo? O hnusné frndě a jejím hnusném příteli! Odporný sex, kamera na chčijící flundru a jakýsi průvodce do hor. HNUS!!! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama