Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Brada Cohena (James Wolk), který se navzdory tomu, že od útlého dětství trpí Tourettovým syndromem, vzepře všem předpokladům a stane se nadaným učitelem. (tribican)

Recenze (3)

vavsek 

všechny recenze uživatele

Film milý a inspirující, který ukazuje tvrdou cestu životem Brada Cohena, který od šesti let trpí Tourettovým syndromem. Obecně filmy, které poukazují na nějakou nemoc nebo vadu a snaží se šířit osvětu mezi diváky mám rád. I když si myslím, že tento typ filmů je většinou dobře hodnocen především kvůli lítosti hlavní postavy a smutnému příběhu. Tento film se však snaží již od začátku být pozitivní a ukázat, že i přes to, že ti život hází klacky pod nohy, tak se máš držet svého přesvědčení a třeba to jednou přinese zasloužené ovoce. Film za mě mohl být delší a více rozvádět různé scény, ale zase díky příjemné délce příběh krásně odsýpá a nenudí. ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Hlavným hrdinom príbehu založeného na skutočných udalostiach je Brad Cohen, mladý učiteľ, ktorý trpí Touretovým syndrómom. Ten sa prejavuje rôznymi tikmi a zvukmi, čo vyvoláva nepochopenie okolia a sťažuje každodenný život....Príjemný film o tom, že aj keď nám okolnosti a osud neprajú, netreba sa vzdávať, ale prekonávať prekážky a predsudky a ísť za svojim snom. ()

Reklama

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Shreveportu v americkém státě Louisiana. (vavsek)
  • Film je natočen na motivy knihy „Front of the Class: How Tourette Syndrome Made Me the Teacher I Never Had“ z roku 2005 od autora Brada Cohena a spoluautorky Lisy Wisocky. (vavsek)
  • Autor knižní předlohy filmu Brad Cohen se objevil v pořadu Oprah Show (od r. 1986) a začal motivovat ostatní a cestovat po celé zemi. Později se příběh dostal do rukou Hallmark Hall of Fame Productions, kteří se rozhodli natočit film inspirovaný Cohenovou knihou. (vavsek)

Reklama

Reklama