Reklama

Reklama

Vývoj nového lidstva

(TV film)
  • Česko Vývoj nového lidstva: Tajné pokusy v sovětských laboratořích (více)
Německo / Rusko, 2009, 52 min

Režie:

Boris Rabin

Obsahy(1)

Příběh o neuvěřitelných vědeckých experimentech v oblasti eugeniky provedených v raném období Sovětského svazu. Ideologové komunistické utopie věřili, že Ruská revoluce v roce 1917 vydláždí cestu k zářné budoucnosti lidstva. A že tento nový nastolený řád bude potřebovat nové dokonalé lidi, protože produkty starého pořádku nejsou vhodné. A tak měl být stvořen občan nového světa, neboť samotného člověka bylo třeba revolučně změnit. To vyvolalo vlnu ojedinělých vědeckých experimentů v oblasti eugeniky, včetně mezilidských transfúzí krve kvůli zamezení stárnutí a křížení lidi s lidoopy, aby byl vytvořen unikátní hybridní druh. Tento fascinující příběh vypráví o neuvěřitelných vědeckých pokusech provedených v raném období Sovětského svazu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jeden (a druhý s třetím nejspíš taky) by řekl, že dokument, ve kterém se pojednává o křížení lidí a šimpanzů ve jménu Srpu a kladiva (a jiné zajímavosti) nelze natočit jinak, než zábavně a dobře. Těmhle tvůrcům se to ale i přes nespornou zajímavost tématu podařilo. Gratulujeme, třeseme ploutví. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Tentokrát nic moc ... Naprosto fascinující dokument o tom, jak to chodilo ve společnosti, která hleděla k zítřku a chvatně kráčela zpět do temna středověku. Už průvodní muzika navozovala naprosto absurdní náladu a těch absurdit je možno v dokumentu vidět fakt hodně. Bogdanov byl autor sci-fi románu o komunistické společnosti na Marsu, která vzkvétá díky hromadným krevním transfuzím a a základě svého románu vytvořil nové učení o tom, jak vytvořit lepšího sovětského člověka. A pracoval poctivě i na sobě, sám podstoupil dvanáct transuzí a po každé transfuzi se cítil lépe a lépe. Po třinácté zemřel ... Ivanov pracoval na skřížení člověka a opice a řekl, že by bylo dobré, aby žena, která se pro pokus rozhodne, to nedělala pro peníze, ale pro pomoc pomoc sovětské vědě. Pár se jich našlo, no síla. Chirurgové z Kremlu zas chtěli implantovat pohlavní žlázy primátů lidem, prý by je to mohlo omladit. No a pokud to bude fungovat, provedou prý podobný zákrok i politickým špičkám. Prostě perla za perlou. Ona ta doba byla opravdu podivná. Naštěstí byli i lidi, kteří se drželi svého rozumu (profesor Pavlov, ten se slintajícím psem ...), ale bylo jich příliš málo, o což se pochopitelně nejvíce zasloužila vládnoucí elita. Podivná doba, podivný dokument, ale komentář jednoznačný: 5 hvězdičky - 100% a že je na co se dívat, to každý zjistí na Youtube, tak do toho! ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ešteže názov je takto zložený, inak by som napísal, že som sa z tých pokusov dozvedel len jeden či dva a teda prakticky žiadne. Mohli to rovno nazvať eugenika alebo nejak tak. Osobne to nechcem nejak hodnotiť, s genetickými modifikáciami sa pokračuje aj dnes a toto boli len také začiatky a pokusy kríženia, takže zaujímavé, ale ako dokument povrchné. ()

whack 

všechny recenze uživatele

V Nemecku to bol Mengele, v Rusku Ivanov. Tragické je na tom to, že ešte aj dnes sú rôzni psychopati, ktorí prevádzajú bosorácke genetické a eugenické pokusy. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama