Reklama

Reklama

Případ Pinochet

(festivalový název)
všechny plakáty
Francie / Chile / Belgie / Španělsko, 2001, 110 min

Obsahy(1)

V roce 1998 byl během svého pobytu v Londýně zatčen Augusto Pinochet, hlavní strůjce vojenského puče z roku 1973, který je mnohými obdivován jako člověk, který zastavil hrozící komunizaci Chile a druhými naopak zavrhován jako jeden z nejkrvavějších diktátorů všech dob. Guzmán, který se tématu puče dlouhodobě věnuje, se ihned po Pinochetově zatčení pustil do natáčení, aby zachytil dodnes platné rozdělení chilské společnosti na diktátorovy odpůrce a příznivce a aby shromáždil vyprávění pamětníků z obou stran barikády. (La Revolución)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dlhé, predlhé spomienky na fašistické hrôzy, ale reálneho juhoamerického fašizmu, nie takého, o ktorom vykrikujú dnes retardovaní progresívci. Avšak bez nejakej totálnej hĺbky o násilí, skôr výpoveď o tom, ako tu niekto zmizol, tam našli niekoho mŕtvolu, tu niekto išiel vypovedať a hubu už nikdy potom neotvoril... Úprimný dokument, no chýba viac drámy, je to len portrét odporcov generála Pinocheta. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se, ze film bude lepe monitorovat samotnou postavu Pinocheta a cele deni v Chile. Misto toho je dokument presycen vypovedmi par lidi, kteri primo ci neprimo byli zasazeni pucem. Na temer dvouhodinovy film jsem dostal malo informaci a moc subjektivnich nazoru. ()

3logix 

všechny recenze uživatele

Konecne i vypovede priamych svedkov brutality Pinochetovho pravicoveho autoritarskeho rezimu... Film ma vsak dostatocnu mieru vypovede predovsetkym pre odbornu obec zaoberajucu sa problematikou autoritarskych a totalitnych rezimov, Pre laicku verejnost neznalu faktov moze posobit zmatocne a chaoticky. U mna full. ()

Reklama

Reklama