Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. I pro mě, jako ne nějakého extra znalce hororů rozhodně překvapení. Není to tak přehnaně hloupé, jako třeba Plivu na váš hrob (myslím hlavně dvojku), má to tempo, říz a spád a hlavně se tu vyskytne i nějaký motiv a vysvětlení, což bych rozhodně kvitoval s povděkem. Akce je jasná, jen těch herců nějak moc rychle ubývá... V mém případě se utěšuju jenom tím, že nemám tak rozvětvenou rodinu a do výročí 35 let svatby mi ještě celkem hodně let chybí. Takže budu dnes spát v klidu. Se sekerou pod postelí. Pro jistotu.... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná, že na horor a všechny jeho subžánry nahlížím při hodnocení o dost přísněji než třeba na komedie (i vzhledem k tomu, že hororová špička je tak úzká a nedostižná), ale to, co zde vidím, je každopádně výstavný scénáristický průšvih. Horory z kategorie Home invasion jsou sice vždy v podstatě o tom samém, ale jak loňská Očista rozvířila tyto žánrové vody neotřelým nápadem a poměrně kreativním zpracováním, tak na You´re Next nelze najít nic, co by stálo za řeč a vyzdvihlo příběh nad úroveň jateční pubertální kraviny. Všechna "šokující" úmrtí už jsme viděli někde jinde, atmosféru má lepší každý druhý found footage a zápletka s dědictvím mi nepřišla vůbec věrohodná. Jediné, co opravdu oceňuji, je rázná hlavní hrdinka, která se konečně chovala tak, jak se na danou situaci sluší.. 40% ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Další pohrávání s žánrovými pravidly, tentokrát mnohem méně zábavněji a méně kreativně než ve čtvrtém Vřískotu nebo v Chatě v horách. You're Next vlastně jen dopodrobna naplňuje škatulku home-invasion hororů, kterou následně zasazuje do sociálně-realistického rámce a převrací vztahy mezi postavami. Tím ale vlastně přichází o veškerou děsivost (nevyužité masky zvířat), a spíše než hororem je nevýrazným thrillerem s několika gore odbočkami a milým černým humorem. Od sebeuvědomělého filmu převracející žánrová schémata (navíc podpořeného festivalovým hypem) jsem čekal tedy mnohem více než takovou přízemní vyvražďovačku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ?“ … A PROČ KURVA NE?…“ /// Když se na vokně v obejváku (zevnitř) vobjeví krvavej nápis ,,SEŠ NA ŘADĚ“, jedná se o složitej okamžik v životě lidským. Víc nemá smysl se nějak rozepisovat. Prostě barák, osoby, nějakej hajzl…. a jde jen vo to, kdo bude mít navrch. Vzhledem k počtu zúčastněnejch, bych si vsadil na… Přesně tak, je jich tolik, že můžete v kolektivu uzavírat sázky, taky ti, co rádi čuměj na rodinný setkání, během kterejch se všichni chovaj jako kokoti, budou moc spokojený. Ale aby nedošlo k nějaký mýlce, tady nejde vo žádný drama s plešounskejma ambicema, tady jde vo krev. Naštěstí má tahle hra víc pravidel, takže nečumím jen na prachsprostej slasher, ale celkem si tuhle vybíjenou užívám. Snad i proto, že bylo komu opravdovsky fandit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jak rodičům zpestřit výročí. 2.) Miluju holky, co za to uměj vzít! 3.) Thx za titule ,,.Bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * (a proč kurva ne?) AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Olalá. Zápletka, pointa i nezbytný zvrat mě nechali naprosto chladným, ale přesto mě tenhle kousek, od kterého jsem nečekal vůbec nic, hodně mile překvapil. Nápaditostí, akčností a schopností u některých postav dostát toho, co by od nich rozumně uvažující člověk (vžijící se do jejich situace) očekával (to když jedna z postav zcela logicky stoprocentně dorazila jinou postavu - skvělá scéna, doslova jsem jásal). Docela mi vadilo zdůvodnění chování jedné z hlavních postav, připadlo mi hrozně umělé, šroubované a hlavně až hloupé - nemohla to dělat prostě jen tak? Jako není to žádná super pecka, drhne v ní pár věcí, ale můj celkový obecný pocit z toho je hodně uspokojivý. A musím si trochu posypat hlavu popelem, zaujala mě ve filmu jedna postava, přišla mi hrozně zajímavá, hlavně vzhledově. A až v závěrčných titulkách jsem zjistil, že je to Barbara Crampton. Och, jak je mi trapně. 3,5* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)
  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)
  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno