Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Odpad to nebude za pěkný song, který několikrát zazní a za záverečných asi 15 minut, kdy se konečně něco dělo. Jinak se jedná o naprosto céčkovou sračku. Bez nápadu, bez hrůzostrašnosti a absolutně bez herců a hereček. Skupinu tak otravných lidí jsem dlouho neviděl. Nechce se mi věřit, že jsme vážně viděli stejný film. Naprosto mi uniká, jak se někdo po zhlédnutí takové kokotinky může jít bát vyčůrat. S hororem se film nepotkal ani vzdáleně. Vraždí zde několik důchodců v maskách zvířat a 2 potenciální dědicové rodinného majetku. Atmosféra nulová. Efekty otřesné. 1* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Jeden z mála filmů, na který jsem šel s tím, že jsem o něm absolutně nic nevěděl. Neviděl jsem trailer, nevěděl jsem, kdo tam hraje, jenom jsem věděl, že to má být horor. Řekl jsem si fajn, nějaký pořádný krvák jsem dlouho neviděl. A po skončení filmu jsem si bohužel tuto větu zopakoval, když jsem odcházel naštvaně z kina. You're Next je opravdu podprůměrný film, který žalostně postrádá nějakého lepšího herce a především scénář. A když jsme u toho, režisér, který by z určitých scén dokázal vytěžit pořádnou hororovou atmosféru, by se taky hodil… Budu upřímný, první zvrat jsem nečekal, ale vše potom, co se stalo, bylo nad mé chápání, postavy se chovaly jako… bohužel stejně jako v každém druhém hororu retardovaně a já se nudil a dokonce jsem se zkoušel i modlit, aby to už skončilo. Naštěstí je ve filmu pár slušných scén (mixér vede) ale jak už jsem psal, kino jsem opouštěl naštvaný až zklamaný. Bylo mi smutno, že dnešní generace pořád hledá někoho, jako byl např. Carpenter, který nepotřeboval ani moc krve, aby vytvořil atmosféru. Zkrátka, zklamání. 40 %. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Slasher podle mého gusta. Začátek je sice malinko pomalejší, většina postav strašně nevýrazná a ani příběh není dvakrát originální a nedokáže některé své složky náležitě využít (masky zvířat). Po režijní stránce je to ale opravdu výtečná práce a další pěkné hraní se žánrem, které šlape jako hodinky. Obzvláště v poslední půl hodince, kdy se hlavní hrdinka (mimochodem strašně boží) rozhodne skoncovat s těmi parchanty tím nejbrutálnějším způsobem, jsem doslova chrochtal blahem. Tam se tvůrci opravdu vyřádili a nechybí ani celkem sympatický černý humor. Jedna z nejlepších vyvražďovaček posledních let. 70% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Z hlediska žánrových přesahů velmi zdařilý snímek, kterému podkopává nohy zejména nevyrovnané tempo v prostřední části, několik zbytečných scén a nepříliš přesvědčivé výkony některých představitelů. Výborný je film zejména ve své doslovnosti, kdy úmyslně dodržuje některá žánrová pravidla, nechává diváka klepat si na hlavu, aby se v závěru dal daným scénám své opodstatnění. Bohužel podobným způsobem nedokáže potěšit vždy. Asam Wingard též velmi obratně pracuje s nadhledem, jenž se stupňuje spolu s narůstající stopáží. V závěru se mu daří dosáhnout téměř až žánrových met splatteru, nicméně vzhledem k neustále hrozícímu nebezpečí nenechá diváka vydechnout. Komediálnost totiž krom úsměvů vzbuzuje nečekanou bezradnost a značně zaskakuje divákovu předvídavost. Skladba Looking for the Magic skvěle oscilující mezi vážností a nadhledem, a tím perfektně doplňující tento snímek, má velkou šanci zapsat se zlatým písmem mezi nejznámější hororové songy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přehypeovaný tupý home invasion slasher, u kterého stejně jako u podobné OČISTY platí, že kdyby se nijak zvlášť sympatické nebo snad zajímavé postavy nechovaly jako idioti a neustále nesmyslně neopouštěly skupinu, aby mohly být krvavě zavražděny (jako by z nich všechnu inteligenci vysála nadstandartně schopná final girl), film by skončil dřív, než začal. A rádoby šokující závěrečné vysvětlení mě fakt do kolen nedostalo. Ale spíš asi nejsem úplně cílovka, když mi ke štěstí nestačí jen pár masopustních masek a rozmlácených hlav. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)
  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)
  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno