Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,494,006Tržby Celosvetovo $26,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ koho čo na tomto mohlo baviť, banálne až hrôza a naivite škoda hovoriť, len samé blato /25%/ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná, že na horor a všechny jeho subžánry nahlížím při hodnocení o dost přísněji než třeba na komedie (i vzhledem k tomu, že hororová špička je tak úzká a nedostižná), ale to, co zde vidím, je každopádně výstavný scénáristický průšvih. Horory z kategorie Home invasion jsou sice vždy v podstatě o tom samém, ale jak loňská Očista rozvířila tyto žánrové vody neotřelým nápadem a poměrně kreativním zpracováním, tak na You´re Next nelze najít nic, co by stálo za řeč a vyzdvihlo příběh nad úroveň jateční pubertální kraviny. Všechna "šokující" úmrtí už jsme viděli někde jinde, atmosféru má lepší každý druhý found footage a zápletka s dědictvím mi nepřišla vůbec věrohodná. Jediné, co opravdu oceňuji, je rázná hlavní hrdinka, která se konečně chovala tak, jak se na danou situaci sluší.. 40% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů, kde velká hromada anonymních postav v rozhodujícím momentu hystericky řve a dělá vše pro to, aby zemřeli oni i jejich milovaní (první pokus o útěk, chození k oknu, odvádění těch citlivějších do jiných pokojů, aby se z toho vyspali apod.). Velké překvapení bude pozornějším jasné cca po 20 minutách. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Olalá. Zápletka, pointa i nezbytný zvrat mě nechali naprosto chladným, ale přesto mě tenhle kousek, od kterého jsem nečekal vůbec nic, hodně mile překvapil. Nápaditostí, akčností a schopností u některých postav dostát toho, co by od nich rozumně uvažující člověk (vžijící se do jejich situace) očekával (to když jedna z postav zcela logicky stoprocentně dorazila jinou postavu - skvělá scéna, doslova jsem jásal). Docela mi vadilo zdůvodnění chování jedné z hlavních postav, připadlo mi hrozně umělé, šroubované a hlavně až hloupé - nemohla to dělat prostě jen tak? Jako není to žádná super pecka, drhne v ní pár věcí, ale můj celkový obecný pocit z toho je hodně uspokojivý. A musím si trochu posypat hlavu popelem, zaujala mě ve filmu jedna postava, přišla mi hrozně zajímavá, hlavně vzhledově. A až v závěrčných titulkách jsem zjistil, že je to Barbara Crampton. Och, jak je mi trapně. 3,5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Třetinu filmu člověk můře v podstatě přeskočit, protože tak nějak půl hodiny trvá, než všichni přijedou na barák na venkově na oslavu výročí rodičů. Následuje normální vyvražďovačka nebo odpočítávačka, kde se opět všichni chovají jak pitomci a kdy si dopředu říkáte, ano, tu to sejme mezi dveřmi, zvlášť když to dali zpomaleně, a ono taky jo, kdy z každého kouta tušíte, že vybafne bubák, i když je to často fyzicky nemožné a brzy už je vám i jasné, dávno před odhalením, kdo v tom jede, A tím větší nesmysl že to je, vám dojde. Ony i postavy jsou představeny poměrně chaoticky a nic neříkajícími dialogy, takže o nich vlastně víte v podstatě houbeles, a je vám tak nějak jedno, kdo je kdo a proč a co. Ale hlavně - sice na pohled tintítko holka se projeví jako ještě lepší vrahoun než všichni ostatní, nejen, kam se na ni hrabe MacGyver, ale ona se chová v určitých chvílích naprosto nepříčetně - a my vlastně netušíme proč. Vysvětlení o zálesáctví mi přijde chaboučké. Takže celkově - přes mizerně vykreslené postavy se nedostavuje strach o ně, takže mizí pocit napětí, a konečné rozuzlení je tak pitomoučké, že sotva někoho uspokojí, protože se člověk začne ptát po určitých logických nesmyslech nebo té trojici nájemných vrahů, kteří působí značně amatérsky. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)
  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama