Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže ...tohle je pro mne jeden z filmů roku. Ten se přesně trefil do mýho vkusu. Je to čistej "home invasion" flick v nejčistší podobě a kvalitě. V podstatě se zde na nic nečeká. Velmi početná rodina je sezvána k večernímu stolu rodiči. Po několika dialozích začne masakr, když jeden z chlapíků dostane u okna šípem z kuše do hlavy... Pak začne okamžitě rychlej, intenzivní vybíjecí masakr, kdy několik vrahounů v prasečích maskách likviduje jednoho člena rodiny za druhým... Postavy jsou relativně sympatické, takže s nima i soucítíte... Proč se tohle všechno děje? Jakýto má význam a smysl?? To se divák dozvídá postupně během vybíjecích jatek... Vrahouni ovšem nepočítajís tím, že jedna přítelkyně syna z rodiny má za sebou hodně hustej život a není žádný ořezávátko. Karta se postupem času obtížně otáčí, ale hrdinka se nesere absolutně vůbec a celý plán vyvraždění rodiny se vrahounům vymyká z rukou... Závěrečná řežba - hrdinka versus chlap a jeho přítelkyně v kuchyni, je absolutní vrchol ... Krev teče proudem čím dál víc, na konci je hrdinka úplně celá od krve (ale ne svojí...). A nadšený divák Flipnic jásá a fandí jí čím dál víc ... Způsoby zabití jsou běžné, ale naprosto nečekané,stejně jako je nepředvídatelný celý film ... Tohle je pro mne třetí nejlepší horor roku 2013 ... První je Evil Dead 2013, druhý je I Spit on Your grave dvojka 2013, tohle je třetí ... Jízda jako sviň!!!!!!! ;-))) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Odpad to nebude za pěkný song, který několikrát zazní a za záverečných asi 15 minut, kdy se konečně něco dělo. Jinak se jedná o naprosto céčkovou sračku. Bez nápadu, bez hrůzostrašnosti a absolutně bez herců a hereček. Skupinu tak otravných lidí jsem dlouho neviděl. Nechce se mi věřit, že jsme vážně viděli stejný film. Naprosto mi uniká, jak se někdo po zhlédnutí takové kokotinky může jít bát vyčůrat. S hororem se film nepotkal ani vzdáleně. Vraždí zde několik důchodců v maskách zvířat a 2 potenciální dědicové rodinného majetku. Atmosféra nulová. Efekty otřesné. 1* ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani né tak zklamání, jak spíše chytání se za hlavu nad promarněným potenciálem. Home invasion žánr miluji,zejména proto,že obvykle první půli sledujeme od útočníků psychický tlak na oběti a ve druhé půlce sledujeme jejich likvidaci. Zde byla pouze ta likvidace,což mě lehce zamrzelo. Gore mi také nepřišlo příliš výrazné,vraždy mi přišly docela stereotypní,nepočítám závěrečný intezivní masakr,který měl koule,kdyby se celý film nesl v duchu jako posledních 10 minut, tak nejspíš skáču radostí, ale jinak atmosféra a napětí funguje skvěle,zvraty solidní,ale dalo se vytěžit více.Snad po druhé projekci přehodnotím výše. 75% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Z hlediska žánrových přesahů velmi zdařilý snímek, kterému podkopává nohy zejména nevyrovnané tempo v prostřední části, několik zbytečných scén a nepříliš přesvědčivé výkony některých představitelů. Výborný je film zejména ve své doslovnosti, kdy úmyslně dodržuje některá žánrová pravidla, nechává diváka klepat si na hlavu, aby se v závěru dal daným scénám své opodstatnění. Bohužel podobným způsobem nedokáže potěšit vždy. Asam Wingard též velmi obratně pracuje s nadhledem, jenž se stupňuje spolu s narůstající stopáží. V závěru se mu daří dosáhnout téměř až žánrových met splatteru, nicméně vzhledem k neustále hrozícímu nebezpečí nenechá diváka vydechnout. Komediálnost totiž krom úsměvů vzbuzuje nečekanou bezradnost a značně zaskakuje divákovu předvídavost. Skladba Looking for the Magic skvěle oscilující mezi vážností a nadhledem, a tím perfektně doplňující tento snímek, má velkou šanci zapsat se zlatým písmem mezi nejznámější hororové songy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Třetinu filmu člověk můře v podstatě přeskočit, protože tak nějak půl hodiny trvá, než všichni přijedou na barák na venkově na oslavu výročí rodičů. Následuje normální vyvražďovačka nebo odpočítávačka, kde se opět všichni chovají jak pitomci a kdy si dopředu říkáte, ano, tu to sejme mezi dveřmi, zvlášť když to dali zpomaleně, a ono taky jo, kdy z každého kouta tušíte, že vybafne bubák, i když je to často fyzicky nemožné a brzy už je vám i jasné, dávno před odhalením, kdo v tom jede, A tím větší nesmysl že to je, vám dojde. Ony i postavy jsou představeny poměrně chaoticky a nic neříkajícími dialogy, takže o nich vlastně víte v podstatě houbeles, a je vám tak nějak jedno, kdo je kdo a proč a co. Ale hlavně - sice na pohled tintítko holka se projeví jako ještě lepší vrahoun než všichni ostatní, nejen, kam se na ni hrabe MacGyver, ale ona se chová v určitých chvílích naprosto nepříčetně - a my vlastně netušíme proč. Vysvětlení o zálesáctví mi přijde chaboučké. Takže celkově - přes mizerně vykreslené postavy se nedostavuje strach o ně, takže mizí pocit napětí, a konečné rozuzlení je tak pitomoučké, že sotva někoho uspokojí, protože se člověk začne ptát po určitých logických nesmyslech nebo té trojici nájemných vrahů, kteří působí značně amatérsky. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)
  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama