Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

Traffic 

všechny recenze uživatele

You're Next se daří zábavně reflektovat žánrová schémata, aniž by přitom sklouzával k sebeuvědomělé ironii (jako třeba Chata v horách). To samo o sobě dnes považuju za slušný úspěch. Nechci prozrazovat nic ze zápletky, protože nejlepší je nevědět skoro nic, ale v zásadě se tady některé klíčové atributy slasherů dostávají do střetu s realismem typickým pro mumblecore poetiku a vede to k přehodnocování určitých hororových pravidel a jejich dopadů. Je to ale všechno poměrně nenásilné (ve smyslu toho přehodnocování, gore tu rozhodně je!), pro někoho možná téměř nezřetelné a hlavně se to skoro celou dobu - minimálně od chvíle, kdy začne rodinná večeře - veze na hodně vtipné vlně černého humoru, které se z poslední doby nejvíc blíží Friedkinův Killer Joe. Jasně, expozice by mohla být svižnější a některé herecké výkony přesvědčivější (na druhou stranu Swanbergovi tady ta idiotská role dost svědčí a Sharni Vinson je ultimátní), ale graduje to zvlášť ke konci parádně a celkově vzato je to hodně svěží a funkční. (kino, Vue West End Cinema London) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Slasher podle mého gusta. Začátek je sice malinko pomalejší, většina postav strašně nevýrazná a ani příběh není dvakrát originální a nedokáže některé své složky náležitě využít (masky zvířat). Po režijní stránce je to ale opravdu výtečná práce a další pěkné hraní se žánrem, které šlape jako hodinky. Obzvláště v poslední půl hodince, kdy se hlavní hrdinka (mimochodem strašně boží) rozhodne skoncovat s těmi parchanty tím nejbrutálnějším způsobem, jsem doslova chrochtal blahem. Tam se tvůrci opravdu vyřádili a nechybí ani celkem sympatický černý humor. Jedna z nejlepších vyvražďovaček posledních let. 70% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. I pro mě, jako ne nějakého extra znalce hororů rozhodně překvapení. Není to tak přehnaně hloupé, jako třeba Plivu na váš hrob (myslím hlavně dvojku), má to tempo, říz a spád a hlavně se tu vyskytne i nějaký motiv a vysvětlení, což bych rozhodně kvitoval s povděkem. Akce je jasná, jen těch herců nějak moc rychle ubývá... V mém případě se utěšuju jenom tím, že nemám tak rozvětvenou rodinu a do výročí 35 let svatby mi ještě celkem hodně let chybí. Takže budu dnes spát v klidu. Se sekerou pod postelí. Pro jistotu.... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Niežeby som mal nejakú agresívnu deviáciu, ale poznáte ten radostný pocit, keď na začiatku slasheru prichádzajú postavy na scénu, potom ďalšie postavy a ďalšie a vy si len vravíte, že o vraždenie tu istotne nebude núdza? :) Tak tento film podobným pocitom kraľuje. A očakávania s tým súvisiace nesklame (dúfam, že to nepokladáte za spoiler). ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě jedno z těch největších očekávání z roku 2013. Začátek velice slibnej, ale pak to začalo jít tak nějak do kopru. Hlavně kvůli demenci postav -  maminka jde odpočívat ? WTF ? .. foťák. Nenáročný divák přidá nějakou tu hvězdu navíc, ostatní pošlou tenhle film do hajzlu a výjimečně je chápu. Hvězda navíc, díky Sharni Vinson, maskám a hudbě. Co se týká Gore, tak v celku dobré, ale scéna s mixérem byla trapná. Čekal jsem 5* nášup, takže pro mě maličko zklamání. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)
  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama