Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Niežeby som mal nejakú agresívnu deviáciu, ale poznáte ten radostný pocit, keď na začiatku slasheru prichádzajú postavy na scénu, potom ďalšie postavy a ďalšie a vy si len vravíte, že o vraždenie tu istotne nebude núdza? :) Tak tento film podobným pocitom kraľuje. A očakávania s tým súvisiace nesklame (dúfam, že to nepokladáte za spoiler). ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

You're Next se daří zábavně reflektovat žánrová schémata, aniž by přitom sklouzával k sebeuvědomělé ironii (jako třeba Chata v horách). To samo o sobě dnes považuju za slušný úspěch. Nechci prozrazovat nic ze zápletky, protože nejlepší je nevědět skoro nic, ale v zásadě se tady některé klíčové atributy slasherů dostávají do střetu s realismem typickým pro mumblecore poetiku a vede to k přehodnocování určitých hororových pravidel a jejich dopadů. Je to ale všechno poměrně nenásilné (ve smyslu toho přehodnocování, gore tu rozhodně je!), pro někoho možná téměř nezřetelné a hlavně se to skoro celou dobu - minimálně od chvíle, kdy začne rodinná večeře - veze na hodně vtipné vlně černého humoru, které se z poslední doby nejvíc blíží Friedkinův Killer Joe. Jasně, expozice by mohla být svižnější a některé herecké výkony přesvědčivější (na druhou stranu Swanbergovi tady ta idiotská role dost svědčí a Sharni Vinson je ultimátní), ale graduje to zvlášť ke konci parádně a celkově vzato je to hodně svěží a funkční. (kino, Vue West End Cinema London) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Odpad to nebude za pěkný song, který několikrát zazní a za záverečných asi 15 minut, kdy se konečně něco dělo. Jinak se jedná o naprosto céčkovou sračku. Bez nápadu, bez hrůzostrašnosti a absolutně bez herců a hereček. Skupinu tak otravných lidí jsem dlouho neviděl. Nechce se mi věřit, že jsme vážně viděli stejný film. Naprosto mi uniká, jak se někdo po zhlédnutí takové kokotinky může jít bát vyčůrat. S hororem se film nepotkal ani vzdáleně. Vraždí zde několik důchodců v maskách zvířat a 2 potenciální dědicové rodinného majetku. Atmosféra nulová. Efekty otřesné. 1* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem zase pauzu od zvířecích kousků a tak můj pohled padl na tento americký slasher s příhodným názvem. No a tak jsem si řekl „Jsi další na řadě“. Slyšel jsem na film docela dobré ohlasy, takže jsem si sliboval kvalitní podívanou. No a ono ejhle. You're Next má opravdu slibný rozjezd a to nemluvím jen o té dívčině v rozepnuté košilce. Maskované vrahy mám rád (zvlášť když jejich totožnost neznám hned od úvodní půlhodiny), jejich masky byly celkem slušné a hlavně neměli žádné slitování. To mám rád, takže jsem se těšil, jaká jatka budou pokračovat. Jenže potom přišel útlum, zapříčiněný nutným seznamováním s celou „Davisonovic famílií“ a já se začal nudit. Kromě již hodně přestárlé Barbary Crampton a dvou pohledných holek mi byl zbytek osazenstva dost nesympatický a to jsem ještě netušil, že se z hlavní hrdinky stane ženská variace „RAMBA“. Jo já zapomněl, že žila v rezervaci, kde jí táta učil lovit na pytlačku, vyrábět důmyslné pasti a necítit bolest. No byl to docela úsměvný pohled na postupnou eliminaci protivníků. Tvůrci se opravdu snažili, aby diváka zaujmuli co největším počtem mrtvých a hlavně způsoby zabití (některé z nich byli vážně působivé, to přiznávám), což je taky důvod, proč tomu dám lepší průměr, ale jinak tenhle film určitě žádnou velkou díru do světa neudělal. A nezachránila to ani přítomnost režiséra Ti Westa. Navíc to na mě bylo moc uřvané a některé situace dost nevěrohodné. Už jsem teda viděl lepší "Home Invasion", které měli lepší tempo, vyváženější atmosféru a hlavně jsem v nich té bolesti a zděšení věřil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Beru, že zoufalí lidé dělají zoufalé činy a že ve vypjatých chvílích volí špatná rozhodnutí, ale troufám si tvrdit, že pětadevadesát procent lidí by se v situaci, ve které se ocitla tahle rodinka (máma, táta, tři synové s partnerkami a jedna dcera s partnerem), chovalo podstatně víc racionálně. Proto totálně neberu ty oslavné komentáře kolem, jak postavy jednaly rozumně. Nejednaly!! Dělají ze sebe velesnadný cíl, na svou obranu vyjma ústřední ranařky Sharni Vinson pranic nevymyslí, jen opakují všechny chyby, kvůli kterým postavy z jiných podobných kousků vykašlávají vlastní krev. Když si můžou vzít zbraň, nechají jí ležet, když mají být pohromadě, utíkají sólo jak prase na porážku, když mají dát hlavy dohromady, hádají se jak v nějaké telenovele, když se mají držet dál od oken, dělají vše proto, aby jednu koupili, když mají udělat nějaké rozhodnutí, zvolí snad to nejhorší (třeba hned v úvodu pro pomoc do temného lesa pošlou uječenou sestru bez bot). Ale no tak? Závěrečná rozmluva po „velkém odhalení mezi JÍ a JÍM je nesmírně tupá a diváka jednoduše uráží. Přitom se to s těmi kušemi vyvíjelo poměrně slibně. Nejen proto bych dal tři hvězdy, ale to, co z toho nakonec vzešlo, mě vážně bolelo!! Červená čísla si to nezaslouží.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)
  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama