Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oho, konečně jsem po delší době narazil na sympatickou vyvražďovačku. Není nejnovější, jenže jak to má jeden všechno stíhat, že? Při zpětném ohlednutí je příběh prostinký a v různých podobách již zfilmovaný, ale mě bavilo napětí. Atmosférický film, kde vše do sebe zapadá - kamera, hudba, ruchy i vcelku dobré herecké výkony. Masakr je patřičně šťavnatý a škála vražedných nástrojů pestrá - kuše, nože, sekery, šroubováky, hřebíky....a nejlepší je asi mixer! Divák si užije šplouchavé podřezávání, probodávání, utloukání...po trikové stránce pěkně provedené. Jednu výtku bych ale měl. Prostě NEVĚŘÍM, že jedna dívčina (byť má za sebou cokoliv) si poradí s bandou zabijáků! ...to opravdu ne, ale jinak slušná podívaná (úvodní útok šípy je asi nejlepší). ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě jedno z těch největších očekávání z roku 2013. Začátek velice slibnej, ale pak to začalo jít tak nějak do kopru. Hlavně kvůli demenci postav -  maminka jde odpočívat ? WTF ? .. foťák. Nenáročný divák přidá nějakou tu hvězdu navíc, ostatní pošlou tenhle film do hajzlu a výjimečně je chápu. Hvězda navíc, díky Sharni Vinson, maskám a hudbě. Co se týká Gore, tak v celku dobré, ale scéna s mixérem byla trapná. Čekal jsem 5* nášup, takže pro mě maličko zklamání. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nu očekávání bylo veliké, už jen kvůli tomu, že moji zdejší oblíbení uživatelé zatížení na horory pálili pěti hvězdami, ale bohužel, ve výsledku je pro mě You're Next neoriginální a vyloženě tuctová záležitost, která není ani napínavá, ani atmosférická, ani vtipná, no je prostě taková... nijaká. Ke cti filmu snad lze přičíst jen to, že se tu postavy, jejichž počet se s přibývajícími minutami samozřejmě snižuje, nechovají jak banda retardů, i když ta hlavní hrdinka mi byla od okamžiku, kdy si začala hrát na mix Ramba a Lary Croft, krajně nesympatická. Scéna s mixérem fajn, i když do jinak celkem vážné a seriózní atmosféry filmu se moc nehodila. To nedávno zhlédnutý Collector zaujal rozhodně víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobrý hororový film. Ty dlouhé měsíce, které uplynuly mezi světovou premiérou na torontském festivalu (podzim 2011), na němž You're Next získalo status budoucí "klasiky", a momentem, kdy se film dostal i k českým divákům, však očekávání vyšponovaly do takových výšin, že se nemůžu ubránit mírnému zklamání. Kdyby ten film přišel úplně odnikud, tak bych byl naprosto spokojenej. Svižná, výborně natočená, zábavná vyvražďovačka se sympatickou hlavní postavou. Jenže ten hype je svině. Home invasion je jeden z mých oblíbených subžánrů, na kterém mám rád právě ten průnik zla do obývacích pokojů, do oázy domácí pohody a bezpečí, čímž postavy ztrácejí jakékoli jistoty, stávají se bezmocnými a vydanými na milost či nemilost nebezpečným vetřelcům. To tady sice chvíli platí také, ale film má i několik zádrhelů. Zaprvé podle mě zcela nevyužil potenciálu maskovaných zabijáků - Lamb, Tiger a Fox se mohli stát do jisté míry ikonickými hororovými postavami. Jenže žádná větší interakce mezi nimi a kladnými hrdiny neprobíhají, film kolem nich žádnou výraznější auru nebuduje. Zadruhé se film postupně překlápí spíše do subžánru slasher, v němž už ten psychický nátlak na postavy absentuje úplně. V tu chvíli se You're Next stává zábavnou a poměrně krvavou jízdou, ale hlubší účinek už na mou osobu nemá. No a zatřetí až překvapivě nevyrovnané herecké výkony, kdy především v závěrečné třetině už jsem měl místy problém postavám uvěřit to, co právě říkají či činí. V tomto negativním ohledu bohužel zcela vede závěrečný důležitý rozhovor, který dosavadní pozitivní dojem z dobrého filmu trochu kazí. Takže celkově mírné rozpaky neskrývám. Čekal jsem nejlepší home invasion široko daleko, což se tak úplně nestalo. Ale zábavné, řemeslně perfektně zvládnuté hororové pokoukání, u nějž se nebudu bránit dalším projekcím, to je. 8/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý "home invasion", který krásně odsýpá, nechybí mu napětí, nějaká ta krev a drsnější momenty, tajemní útočníci (alespoň zpočátku) a docela dobrý překvápka - prostě to má vše, co se od takovýho filmu očekává. K mínusům patří to, že to ke konci trochu ztrácí atmosféru a taky to, že se postavy občas chovají blbě - znáte to, chodí nebo zůstávají tam kde nemají, místo aby byly pospolu, tak se rozdělují, apod. Kvůli těmto nedostatkům bych to viděl spíš na slabší 4 hvězdy, ale určitě se jedná o solidní krvavý thriller. 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)
  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama