Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (355)

cukorek 

všechny recenze uživatele

" Máme civilizáciu, ale načo nám je ak nie sme civilizovaný " takto znela jedna v múdrych a výstižných viet ktoré utrúsil hlavný hrdina Frank, ktorého veľmi dobre stvárnil Joel Murray. Celý film vynikajúco odkryl dnešný neschopný, hlúpy systém, ktorý propagujú naše média plné primitivizmu (big brother, hotel paradise, farma atď., ktoré dostali prednosť pred dobrým večerným filmom) a bavenia sa na úbohostí druhých ľudí, či rozmaznanosť a zanedbanú výchovu zbohatlíkov. Nečudujem sa, že potom človek dostáva sklony k extrémnym situáciám. To že dej bol veľmi zaujímavý, o tom niet pochyb, občas rozosmial ale len ironicky, takže od klasickej formy komédie to malo ďaleko. Toto prevedenie mi pripomínalo skôr drámu s dobre pracujúcou kamerou, ktorá prispela k napätosti či emocionálnemu vyjadreniu niektorých momentov. Nebolo to zlé, ale ak sa tento film dostane do rúk nesprávnych ľudí, môže to byť návodom pre ich ďalšie počínanie a nato asi tvorcovia nemysleli. 40% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Magnolia // Počet premietajúcich kín v USA: 14 // Otvárací Víkend USA: $27,308 // Zaujímavý a vôbec nie zlý pohlaď na dnešnú spoločnosť. Zabíjať jebnutých ľudí, ktorí si to zaslúžia sa mi zdá byť v celku normálne a úplne v kľude by som túto myšlienku zaviedol aj do reálneho života :) ()

Reklama

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Víte.. Snad se vším, co Frank řekl, bych dokázal souhlasit, ale.. Střílet za toto lidi? To mi se mi zdá až trochu moc. Za tohle by si lidé zasloužili maximálně nějaká střelná zranění. Toto je spíš na pořádnou přes držku a nic víc. Ale abych pravdu řekl, každá země by potřebovala svého Franka a Roxy.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Slibuji dnes přede všemi, že pokud mi bude datum ukončení mého pobytu na zemi oznámeno s dostatečným časovým předstihem, tak velmi civilizovaně popravím několik pečlivě vybraných celebrit, před jejichž skandály se nelze schovat ani na veřejných záchodcích. Takže díky Frankovi a Roxy za inspiraci, výtečnou zábavu, skvěle padnoucí hudbu a ať Bůh dál žehná Americe - zejména tím, že ji vrátí do rukou indiánů. Howgh! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zahořklej pán nesnáší televizi a dnešní pořady, takže místo, aby vypnul telku, šel se projít, nebo si přečetl pěknou knížku zabíjí lidi. Což by mohla bejt prča, ale není. Poselství o ztrátě slušnosti, laskavosti a civilizovaného chování nestačí a je to jen zoufale nudný film, kde se lautr nic neděje. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Masový vrah, o ktorom sa Frank (Joel Murray) dopočuje v televízii, je Charles Whitman, ktorý v roku 1966 vystúpil na vežu v priestoroch Texaskej univerzity v Austine a zastrelil 16 ľudí, a ďalších 32 zranil. Po čine spáchal samovraždu a v liste na rozlúčku žiadal lekárov o pitvu svojho mozgu. Lekársky tím skutočne našiel zhubný nádor v hlave, ktorý mu tlačil na mozog. Tú istú diagnózu si vypočuje od lekára vo filme aj hlavný hrdina. O Whitmanovom besnení pojednáva film Smrtící věž (1975) s Kurtom Russellom v role vraha. (BlackTom)
  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)

Reklama

Reklama