Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (354)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V rozhodování mezi třema a čtyřma hvězdama se přikláním ke čtverce díky opravdu originálnímu a zamyšlení hodnému námětu, velice pěkným a propracovaným gore efektům a také díky vesměs inteligentním a dobře napsaným dialogům. Na druhou stranu upozorňuju na otravný xicht hlavního hrdiny a na pár scén, při kterých jsem jenom kroutil hlavou. Na červené to ale pořád má, takže dávám 4*. Ještě dvě malé poznámky - mohlo to být o klidně o deset minut kratší, ne jednou jsem si vzpomněl na Zabijáky. 70% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Goldthwait mě překvapil už svým minulým filmem, kdy jsem se divil, že ten uřvaný šílenec z policejní akademie dokáže natočit něco tak černého a zároveň hlubokomyslného. God bless America má parádní námět a trailer byl prakticky dokonalý, vtipný. Ale bohužel se na kvalitu World's Greatest Dad ani traileru nepodařilo navázat. 65% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Wauuu, tak tohle bylo něco nezapomenutelnýho. Film, který se snad ani tvrději už nemůže navážet do americké společnosti a její povrchnosti, egoismu, chamtivosti, hrubosti a arogance. Kde se hrabe Michael Moore. A ještě víc je k nevíře, že to točil a napsal ten největší pošuk z Policejní Akademie. Tenhle film má moje naprosté uznání, protože je to krutě pravdivý (kdo tam byl, pochopí), navíc je to fakt vtipný a Tara Lynne Barrová je neskutečně zajímavá mladá herečka. 1 000 000 % ()

nunka 

všechny recenze uživatele

God Bless America je zaujímavý tým, čo chcel povedať. Televízna kultúra typu Superstar, BigBrothers atď, ktoré sú jednoducho všade prítomné udávajú trendy a posúvajú hranice toho, čo je v spoločnosti "normálne". Typy ľudí, ktorí nepoznajú "dobré mravy" stále pribúda... Goldhwait si svoju neurózu dnešnej doby rieši réžijne a roztápa ju po svojom - cynizmom, extrémnosťou a tiež kontroverziou, čím ide tak trochu proti sebe a myšlienke...Čo ma dosť metie..So všetkým a všetkými skoncovať...Tak trochu psychopaticky... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde více realisticky převedena do současného konzumu. Joel zahrál svůj part bravurně, opravdu mě nadchl svým melodickým barytonem. "Proč máme civilizaci, když už se civilizovaně nechováme?" Jasně, že to mouchy mělo, ale taky dost inteligentních a dobře natočených scén, originalitu a kvalitu rozhodně. Docela chápu pohnutky hrdinů jednat, jak jednali, i když to bylo pochopitelně přehnané, snažím se to brát s nadhledem. Závažnost situace nelze přejít nevšímavě, mor se šíří rychle. Stejně jako Frank v něčem s tou dnešní prázdnou nejen mediální verbeží souhlasím. Např. aby se snižovalo zbrojení. Stačí, že nákaza debilitou a blbostí má účinek a sílu zbraní hromadného ničení. Třikrát sláva sebedestrukci. God Bless World. God Bless Civilization. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Masový vrah, o ktorom sa Frank (Joel Murray) dopočuje v televízii, je Charles Whitman, ktorý v roku 1966 vystúpil na vežu v priestoroch Texaskej univerzity v Austine a zastrelil 16 ľudí, a ďalších 32 zranil. Po čine spáchal samovraždu a v liste na rozlúčku žiadal lekárov o pitvu svojho mozgu. Lekársky tím skutočne našiel zhubný nádor v hlave, ktorý mu tlačil na mozog. Tú istú diagnózu si vypočuje od lekára vo filme aj hlavný hrdina. O Whitmanovom besnení pojednáva film Smrtící věž (1975) s Kurtom Russellom v role vraha. (BlackTom)
  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)

Reklama

Reklama