Reklama

Reklama

Jim Grant je právníkem v poklidném městečku Albany. Po smrti manželky vychovává sám svou dvanáctiletou dceru Isabel. Když FBI zatkne Sharon Solarzovou, hledanou členku protiválečných radikálů, změní se náhle i Jimův život. Novinář Ben Shepard se začíná zajímat o případ Solarzové a díky svému kontaktu v FBI se dozví, že by měl kontaktovat kamaráda Solarzové a také Jimova bývalého klienta, Billa Cusimano. Cusimano je zklamaný, že Jim nechtěl Sharon obhajovat a svěří to Benovi, který zavětří, protože nechápe, proč by si Jim nechtěl vylepšit prestiž na takovém případu a cítí tento případ jako příležitost vyniknout a jeho nadřízený souhlasí, aby se tím zabýval. Okamžitě jede za Jimem a začne mu na toto téma klást nepříjemné otázky, ale Jim odpovídá jen vyhýbavě. Ben se vydá po stopě jako ohař. Zjišťuje, že Jim Grant před rokem 1979 neexistoval a jeho pravé jméno je Nick Sloan, který je již třicet let hledaný pro zastřelení pracovníka banky, kterou se svou tehdejší přítelkyní Mimi Lurieovou vyloupil. Benovi dochází, že Jim, Mimi i Sharon byli všichni členové protiválečné radikální organizace Weatherman a že Jim nechce Sharon obhajovat, protože by tato skutečnost vyšla najevo. Napíše o tom článek do novin a tím upozorní FBI na Jima. Ten to předpokládal a tak vzal svou dceru Isabel a odjeli z domova, aby se vyhnul zatčení. Ubytují se v newyorském hotelu, kde Jim spatří ve zprávách, že je celostátně hledaný. Kontaktuje svého bratra Daniela a požádá ho, aby vyzvedl Isabel a vzal ji k sobě. V obálce má veškeré dokumenty o poručnictví. Jimovi se podaří uniknout z hotelu, i když už je obklíčený FBI, která sleduje Daniela. Sharon odmítá hovořit s FBI, hodlá mluvit jen s Benem. Nelituje toho, co v minulosti dělala, tehdy cítila, že je to správné, ale dnes se sama chtěla vzdát kvůli svým dětem. Už dál nemohla snášet ten tlak, jen čekala, až budou děti dostatečně velké, aby to pochopily a zároveň ještě dost malé na to, aby se s nimi mohla setkat i po návratu z vězení. Při rozhovoru se zmíní, že Jim a Mimi nebyli jen kolegové v organizaci, ale také milenci. Ben zajde i za Danielem, aby ho vyzpovídal, ale Daniel je naštvaný, Ben se k němu vloudil pod záminkou, že mu chce něco sdělit a teď ho vyslýchá. Ben stále přemýšlí proč Jim, který rozhodně věděl, jak má zmizet, nevzal s sebou svou dceru. Podle něj to může znamenat jediné – vypadá to, že je nevinný a chce očistit své jméno a vrátit se. Ben je chytrý a dochází mu, že Jim hledá Mimi, která tehdy byla v bance s ním. I přes nesouhlas svého šéfa se pustí po Jimově stopě... (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (238)

castor 

všechny recenze uživatele

Hraje v tom tucet známých herců, za kamerou navíc na vše dohlíží ostřílený Robert Redford, a přesto to příliš nefunguje. A mizerně to drží pohromadě. Námět je jednoduše nezajímavý. Režie je utahaná. Členové radikální skupiny, ambiciózní novinář, velké konspirace a takové až retro situace, které by divák zařadil spíš někam do devadesátých let. Plnokrevný starosvětský thriller si představuju kapku jinak, hlavně ne tak suše. Na druhou stranu i přes patrné výtky smekám nad šestasedmdesátiletým Redfordem za kamerou i před ní. Přesto zlatý Uprchlík Andrewa Davise. Tohle je snadno zapomenutelný kousek, který Redford nenechá/nedovolí svým divákům si náležitě užít. PS: LaBeouf mi do téhle mužnější role nesedl!! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Výčet známých hereckých tváří je impozantní a ani ten námět nebyl vyloženě špatný, bohužel tomu vůbec neodpovídá divácký zážitek. Jestliže jako herce jsem na Roberta Redforda nikdy nedal dopustit (věk se bohužel zastavit nedá), tak k jeho režijním počinům zatím hledám cestu mnohem obtížněji. Pravidla mlčení mohl být slušný thriller, kdyby se do toho podařilo dostat i nějaké emoce, zrychlilo tempo, přidala nějaká ta napínavá nebo i akční scéna a ubralo pár desítek zbytečných minut. Ještě bych přepsal a možná i jinak obsadil roli novináře, Shia LaBeouf mi tam moc neseděl, ale ta role celkově stála za starou bačkoru. Zklamáním byla pro mne i hudba Cliffa Martineze, kdy ústřední hudební motiv byl sice zajímavý, ale už jsem ho v obdobném provedení slyšel jinde. Průměrný snímek, který nijak zvlášť nezaujme. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Taková ta lehce špionážní klasika, která toho zase tak moc komentovat nechce. Redfordovi vrásky mu ubraly na vytrvalosti, ale přidali na režisérském umu. Škoda jen, že lépe nevyužívá radikální pozadí k troše toho politikaření, ale pouze jako katalyzátor rodinné šlamastiky. Když se ale Shia baví s Redfordem je to fajn. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Typický Redfordovský investigativní thriller o jednom proaktivním novináři, bandě bývalých nyní přestárlých revolucionářů a jeden nevyřešený policejní případ.. Obstojný thriller, ve kterém potkáme hvězdy jako Robert Redford, Susan Sarandon, Nick Nolte, Richard Jenkins, Stanley Tucci, Shia LaBeouf a další. Dvouhodinová stopáž absolutně nevadí - příběh se hezky vypráví, objevuje se spousta dílků skládačky a vystupuje spousta zajímavých postav.. A co tomu chybí? Větší náboj a více koření, aby se tento film stal nezapomenutelný - takhle opravdu jen skvělý průměr :-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Everyone has ghosts of past. ~ //Spoilery// Pokud bych si měl vybrat mezi starými bardy Eastwoodem a Redfordem, volil bych bez přemýšlení Redforda. Velmi pomalu a pozvolna rozplétaný příběh radikalizovaných mírových bojovníků za svobodu a změnu myšlení hybatelů světem, kterým se jednou podělanou nedomyšlenou akcí obrátí vše naruby a po 30 let se skrývají před světem kryti cizími životy. Domino začíná ve chvíli, kdy jeden článek řetězu nechce načínat 31. rok stejného "svobodného" života a strhává malou lavinu, postupně stravující i ty, kteří by rádi prožili život v systému, proti kterému bojovaly, ale který je pohltil. Jenže kdo vám uvěří, že vy, ač člen hnutí, jste v oné osudné chvíli nefigurovali? Ten, kdo figuroval. ~ Nevím, kdy konkrétně bylo scénářem zamýšleno prokecnutí pointy, mě pomalu docvakávala až od chvíle setkání reportéra s dcerkou v baru a informace o jejím adoptování. Jasné, čí je, bylo z následného rozhovoru při doprovodu do školy a potom už jen následovalo dovysvětlení v chajdě. Překvapují mě některé komentáře, já se vůbec nenudil a nepřišlo mi, že by zde bylo pro nudu i místo. Samozřejmě pokud někdo čekal akční thriller v čele se 76 letým Redfordem mohl být pomalým tempem vyprávění spánkově překvapen. Nic to ale nemění na faktu, že jsem odcházel z kina mile překvapen, čekajíc mnohem horší zážitek, vzhledem k aktuálním 58%. Samozřejmě hlavním překvapením budiž fakt, že herci před kamerou nemládnou, Robert nám znatelně zestárl, Susan taky, ale Nick mě až šokoval. Stanley překvapil, Anny tu bylo málo :), Terrence naštěstí taky a také byl tohle snad první film, ve kterém mě nevadila přítomnost Shia. Jednoduše spokojenost. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 6. září 2012 na 69. Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách, kde Robert Redford získal dvě ceny Giovani Giurati del Vittorio Veneto Film Festival Award a Open Prize. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru. (Terva)
  • Identifikačné číslo na chvoste policajnej helikoptéry vo filme bolo N7241P. Rovnaké číslo bolo použité aj v snímke Rituál (2006). Do tretice môžeme na toto číslo naraziť vďaka tomu, že ho malo skutočné lietadlo, ktoré havarovalo v roku 1985. (MikaelSVK)

Související novinky

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

Reklama

Reklama