Reklama

Reklama

Bůh žehnej Islandu

(TV film)
  • Německo God Bless Iceland
Německo, 2009, 59 min

Obsahy(1)

Islandský dokumentarista Helgi Felixson si pro zmapování situace obyčejných lidí v době islandské finanční krize vybral vskutku různorodé protagonisty počínaje mladým policistou a konče psí kadeřnicí. Prakticky všichni Islanďané měli - a mají - jednu věc společnou: až donedávna nevěděli, co je bída. Žili ve státě, který byl pokládán za jeden nejstabilnějších a nejblahobytnějších v Evropě. Téměř ze dne na den však přišel čas, kdy se zatajeným dechem počítají výdaje za jídlo, mnozí z nich musejí prodávat své domy, odejít pracovat do zahraničí či dokonce vybírat popelnice ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zachycení obtížné reality Islandu má svou hodnotu, jenže samotný dokument je dost bezobsažný. Zaměřuje se to na protagonisty z různých vrstev, ti ovšem tvoří nesourodý slepenec. Někdy to sklouzává k obskurdnosti typu matka a její povedený synáček. Toho kluka jsem fakt nelitoval. 52%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument a probuzení do reality tak jasné, až to všechny (těch cca 320.000 Islanďanů) zaskočilo neuvěřitelnou silou..! ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně jedno, jestli fňuká švejkoffskej chcípáček Čecháček nebo statný zrzavý potomek Vikingů... Zaslouží si to hloupé a manipulovatelné stádo stejné osudy, navíc věří-li, že >jejich< peníze někde "zmizely, vypařily se"... Kulový, lidičky! . . . A tenhle filmek je obdobně blbý a alibistický a kničemunevedoucí, jako ten jeho >robotomický< protějšek od našince jakéhosi Janečka. Jen byl před ním... Tak se aspoň měl náš nýmand kde inspirovat. A víc už škoda času a slov... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 4.10.2011 na >nežehnaném prostoru< , hodnocení 18., komentář zde na lidskou stádnost opět lehce žehrající jako čtvrtý - 4.10.2011) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V kapitalismu přichází malá krize každých 7 let a velká přibližně po 40 letech. Inflace po Napoleonských válkách, krach na Vídeňské burze, krach burzy "černý pátek" v Americe, první světová válka s inflací u nás 1700 procent, druhá světová, ropná krize v 70.letech, revoluce 1989, krize 2008...V tomto dokumentu nikde nepadají přesné cifry o kolik kdo přišel. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama