Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Achjo. Policie Modrava má prakticky stejné problémy jako nedávná Expozitura. Děj je strašně předvídatelný a místy až příliš připitomělý. Hlavní hrdinka je vysoce nesympatická a navíc zde z jejího hereckého umění (pokud nějaké existuje) není nic vidět. Záporáka a falešného záporáka rozeznáte na první pohled a navíc tu neni skoro nic originálního. Opět špatný pokus o zajímavý krimifilm. Aspoň to prostředí je pěkné, ale od toho tenhle snímek natočen nebyl. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako detektivní příběh nic moc, tahle záležitost má ovšem velmi velké plus a to je krásná šumavská příroda kolem Kašperských Hor a velmi sympatická Soňa Norisová. Musím tedy dohromady říct, že to skřípe skoro všude a jako krimi to opravdu není příliš kvalitní, ale na pár nudných večerů to jako kulisa stačí, mně jako milovníka Šumavy, potěší každý záběr z této překrásné části naší republiky a k tomu trocha krimi je pestré zpestření. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pilotní film k seriálu, který nakonec nevznikl, sám o sobě obstát nemůže. Takto se jedná jen o lacinou televizní detektivku béčkové kvality. Sice je to pořád lepší než poslední dva Soukupovy filmy, ale to je jako říct, že tenhle bobek je lepší než tamta dvě velká lejna. Snad nikdy nepůsobil snímek natočený v přírodních exteriérech tak studiově. Zkrátka nuda, mizérie a mrhání filmového materiálu. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná šumavská krajina orámovala uvěřitelný a inteligentní příběh z nevelkého policejního oddělení. I díky parádnímu obsazení působí opravdově. Hlavně mě zaujala Soňa Norisová a pánové Helšus, Palusga a Rous. Potěšil i pan Satoranský. Policie Modrava je civilní kriminálka, která mě zaujala už při premiéře a stejně tak i při včerejší repríze. Hudební doprovod je průměrný a nijak výrazný. Neurazí ani nenadchne. Jsem zvědav na navazující díly (seriál). ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady obyčejných kriminálek které v našich končinách působí hodně zvláštně. V USA by to asi zapadlo do běžné praxe jakéhokoliv oddělení v největší prdeli uprostřed pouště ale v naší malé a ničím zajímavé zemičce je dost zvláštní řešit takové případy. No dost jsem odbočil od toho co jsem chtěl napsat. Je to nudná věc které mizí v zapomění v okamžiku co dojedou titulky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)

Reklama

Reklama