Reklama

Reklama

Báječný hotel Marigold

  • Slovensko Báječný hotel Marigold (více)
Trailer 1

Evelynin muž zemřel poměrně nedávno na infarkt. Evelyn mluví se synem o tom, že je nutné prodat dům a splatit otcovy dluhy, nechce k synovi na dožití. Graham nesnáší večírky a je pozván na rozlučkovou party za zesnulého soudce. Graham z večírku odejde s tím, že přišel jeho den. Douglas a Jean kupují nový dům, při tom se pohádají. Norman má rande naslepo s Judith. Ona lhala o svém věku, on také – jemu je ale hodně přes šedesát, zatímco jí zhruba čtyřicet. Madge se pohádá se synem a odjíždí – hledá muže a neustálé hlídání vnoučat jí v tom brání. Muriel se v nemocnici odmítá nechat ošetřit od černošského lékaře. Sestra jí přivede lékaře indické národnosti. Muriel potřebuje novou kyčel. Lékař jí nabídne možnost operace v Indii v rámci pilotního programu péče – v Anglii by musela na operaci čekat i déle než půl roku. Muriel je naštvaná, že musí do Indie, nemá ráda Indy ani jiné menšiny. A tihle všichni odlétají do Indie. Po cestě se seznámí. Návazný let do Djaipuru je ale zrušen, tak hledají na letišti autobus a chtějí se dostat na místo určení sami. Po příjezdu do hotelu Marigold nic nevypadá tak jako na letáku. Hotel je, mírně řečeno, lehce zanedbaný. V některých pokojích jsou dokonce ptáci, chybí dveře, telefony nefungují. Majitel je ale na hotel nicméně patřičně pyšný. Zvláštní pobyt pro tuto poněkud nesourodou společnost začíná... (TV Prima)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (347)

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľké filmové prekvapenie, keďže musím povedať, že sme tu skutočne mali dobrú komédiu. Postavy boli veľmi sympatické a rád som sledoval ich osudy, príbeh bol celkom zaujímavý a najmä som mal pocit, že všetci tu mali nejakú svoju rolu a nejako ich pobyt v hoteli Marigold zmenil alebo minimálne ovplyvnil. A musím priznať, že sa vcelku teším aj na sequel. Film, ktorý ma úprimne prekvapil dobrým príbehom, postavami, hereckými výkonmi a dokonca aj srdcom na správnom mieste. Myslím si, že stojí za to sa naň pozrieť. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se s chutí dodíval na tento film a lehce se mi chce sarkasticky podoknout, že se film lehce podbízivě nabízí divákovi tím, že na něj působí citově, že na něj působí exteriérově, že na něj působí tak a tak a mnoho bla bla bla... Himbajs, od toho je to přeci film, ne? Takže shrnuto podtrženo - Báječný hotel Marigold je báječný film, který na mě po delší době velmi zapůsobil. Velmi, ale velmi.... I když je plný počet hvězdiček možná realisticky moc, pocitově to jinak nejde, než dát plný počet. A film je taky o pocitech a prožitcích... vlastně ne taky, ale hlavně o pocitech a prožitcích.... Dobrá práce pane Maddene... ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem od toho nic neočekávala. Jelikož jsem viděla fotky a trailer, takže jsem si tento snímek pojmenovala po svém - Důchodci v hotelu. Nicméně, mě opravdu překvapil. Sice je zde Dev Patel, kterého mám zafixovaného jako Milionáře z chatrče, přičemž jeho role se tak moc ani neliší, ale ani to neovlivnilo můj pohled na tento film. Příběh je super, dokonce je to místy i celkem vtipné, i když je to opravdu o důchodcích. Nikdy bych nečekala, že mě takový snímek bude bavit a že se budu smát. Svým způsobem to má životní a vážný podtext, ale na povrchu je to moc příjemné a svěží, takže můžu pouze doporučit. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Byla nálada na něco britsky vtipného a duchaplného a zároveň něco nesentimentálně dojímavého. S podobným hereckým ansámblem divák samozřejmě čeká jen tu nejvyšší kvalitu a ano, Marigold skutku všechna zmíněná kritéria splňuje. Absolutní hodnocení však pro tentokrát o kousíček uniká, ale nelze vyloučit, že po příští projekci se pro něj přeci jen rozhodnu. Snad ještě jedna věc - Bill Nighy je důvod, proč milovat britskou angličtinu. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná pohádka o vysloužilých šedesátnících a sedmdesátnících, kteří dostávají na poslední chvíli svou druhou (či kolikátou) šanci. Hlavní předností filmu je zjevně hvězdné obsazení a jemu odpovídající povedené herecké výkony. Scénář nabízí několik vtipných situací a hlášek, které jsou ale naprosto převrstveny obrovskou hromadou dějových i dialogových klišé hollywoodského střihu. Hlavním problémem scénáře je však jeho neschopnost funkčně a nenásilně propojit celou řadu minipříběhů, které film vypráví, neboli klíčová vada tkví v dramaturgické nesoudržnosti. P.S. Svým tématem i výše popsanými klady a zápory film velmi nápadně připomíná nedávný americký The Bucket List (Než si pro nás přijde). Osměluji se prorokovat, že díky neúprosné demografické křivce bude podobných sladkobolných komedií o důchodcích (a pro důchodce) jenom přibývat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Názov filmu sa objaví v desiatej minúte. (Johnny.ARN)
  • Judi Dench prohlásila, že „Indie je soustavný útok na vaše smysly. Je to země kontrastů, která vás změní." (Michelle75)
  • Herci měli hrát podle scénaře fascinaci cizí zemí, vetšina z nich byla ale v Indii poprvé, a tak to pro ně nebylo nic obtížného, protože byli zemí okouzleni. (Michelle75)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama