Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zavedla mě do rohu a pak mě donutila jít za hranice svých možností. Nechala mě čelit absolutnu: lásce, obětování, citlivosti, opuštění. Posunula mě, proměnila mě. Proč mě nikdo nevaroval? Proč o tom nikdo nikdy nemluvil? Radostná událost je intimním pohledem na mateřství, upřímně a bez tabu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

bloodline 

všechny recenze uživatele

Feministický ejakulát, alebo seriózny pohľad na ženský životný míľnik (v skratke materstvo) či nebodaj filozofická masturbácia na Katedre sexuálnych bied? Rozhodne ide o pestrý a náladovo rozvetvený film. Za viac ako 100 minút moje hormonálne a citové rozpoloženie trpelo ako telo gravidnej ženy. Miestami som nervózne surfoval v kresle, klial ako pohanský otče náš či naozaj musím prechádzať aj ja filmovou depresiou ako slečna Bourgion tými popôrodnými. A konečný rezultát? S odstupom času hodnotím viac ako pozitívne. Kompaktnosť s malými trhlinami, dejovo dospelé, pocitovo (ne)vyvážené so sympatickým obsadením, citlivou réžiou a okúzľujúcou hudbou. Nakoniec vystríham deti chtivých mládencov a dievčence, aby pozorne zvážili svoje chúťky na filmové radovánky, lebo hrozí (niekoľko)ročná frigidita :) V celkovom kontexte vnímam A Happy Event skôr ako serióznu drámu s milými úsmevnými odchýlkami. Pre ostatných dávam do pozornosti americkú jednohubku - What to Expect When You're Expecting. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie zažila úspěšný rok. A zdá se, že u dvou filmů to nekončí. Un Heureux événement sice netrhá návštěvnické rekordy, ani nesbírá Oscary, ale kvalitou se svým slavnějším bratříčkům v pohodě vyrovná. Začíná jako laskavá romantická komedie a končí jako brutálně upřímné drama. A mezi tím je děj banální jako sám život a stejně tak hluboký. Chytlavý námět, uvěřitelné postavy, přirození herci a režisérova invence. Recept na skvělý film zůstává stále stejný a Rémi Bezançon se ho drží téměř doslova. S jeho pomocí natočil snímek který, je tak obyčejný, až je výjimečný. Top 10 za rok 2011. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som dopredu vedel, o čom to je, nepustil by som si to. Ak by som mal bližšie ovládač, tak by som to možno behom prvej polovice vypol. Lenže poznáte to, najskôr brblete a potom sa nejako vplíživo dostanete do príbehu a začne vás baviť. Neviem síce, k čomu je dobré točiť filmy o predmaterských a materských problémoch mladej ženy, chápem ale zase, prečo sa točia filmy o krehkosti moderných vzťahov a neudržateľnosti rodiny vo svete, v ktorom chce byť každý free a zároveň niekoho milovať. Asi nejak takto to môže prebiehať v skutočnosti, musím sa ale priznať, že ma to nijako zvlášť nezaujíma a budem rád, ak sa v takejto situácii budem učiť z vlastných chýb. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Snímků jako je Radostná událost se na světové filmové scéně vyskytuje jako šafránu. Já se určitě opakuji tvrzením, že Francouzi tím zase pro jednou stvrdili komplexnost žánrů, jimiž se mohou pochlubit. Pro mě osobně velmi poučný film, dosti ojedinělý i svým zpracováním. Louise Bourgoin se mi v titulní roli nesmírně líbila a podařilo se jí tak vyvléci ze škatulky "blonďatých pipinek". O Pio Marmaiovi jsem nepochyboval, o jeho širším záběru jsem byl přesvědčen už dříve. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Intimní zpověd' dcery, milenky, ženy a matky, kterou postupně problémy i radosti ve vztahu a posléze i mateřství, přimějí přehodnotit svoje dosavadní hodnoty. Všechno to začíná velmi příjemně, vtipným flirtováním, pak přijdou první měsíce největší zamilovanosti, nejistota i zvědavé očekávání v době těhotenství a pak i zázrak stvoření a i když dítě učiní Barbaru milující matkou, starosti všední reality, vyčerpanost i nepochopení ze strany partnera si na ní vybírají svojí daň a ona nemá daleko k nervovému zhroucení. Nevím, kdo přiřazuje k podobným filmům žánry, ale tady se sekl pořádně, protože tento snímek má do komedie pěkně daleko, naopak je to zvláště ve druhé polovině hodně tíživé drama, které mně vtáhlo natolik, že jsem se cítila trochu vyšťavená, když jsem v tak tísnivé domácnosti strávila kousek svého filmového času a dost jsem chápala Barbařino jednání v poslední třetině. Přirozený příběh ze života, kterému vévodí především skvělý výkon Louise Bourgoin, ale ani ostatní herci za ní rozhodně nepokulhávají. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o filmovou adaptaci románu Eliette Abecassis. (claudel)

Reklama

Reklama