Reklama

Reklama

Tajemná loď kapitána Morgana

(TV film)
  • USA Captain Morgan´s Mystery Ships
všechny plakáty

Obsahy(1)

Na život velšského bukanýra Henryho Morgana, jedné z nejslavnějších postav v dějinách pirátství, už dnes koukáme přes mírně romantizující závojíček. Představujeme si ho jako ošlehaného mořského vlka bez bázně a hany, který žil hlavně pro vlastní svobodu a nezávislost. Pravda ale je, že na rukách kapitána Morgana ulpělo příliš mnoho krve na to, abychom si jeho činy nějak idealizovali. Svoji kariéru postavil jako spousta lodivodů v polovině 17. století na králem posvěceném boji proti Španělsku a v jednu chvíli dokonce stanul v čele všech karibských korzárů. Stejně tak byl ale ochoten během jediného okamžiku své bývalé souputníky zradit a vyplout proti nim. Kradl, loupil a zabíjel, bojoval hlavně pro svůj prospěch. Byl to tedy hrdina? Nikoli. Ale přesto se jeho barvitý příběh stále skvěle poslouchá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

O samotném Morganovi se můžete něco dozvědět jen v prvních a posledních minutách dokumentu. Ale jak naznačuje název, jde o jeho loď, která se bude v tomto snímku hledat na dně moře. Po informační stránce moc nečekejte, spíš jsem zklamán. .... HODNOCENÍ: 40% (3*) ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý dokument, snažiaci sa ísť po stopách kapitána Morgana respektívne hľadanie jeho potopenej lode. Bohužiaľ ale ide o nevystavaný, nepútavý a informáciami strohý film. ()

Reklama

Reklama