Reklama

Reklama

Reise nach Agatis

  • USA Voyage to Agatis
všechny plakáty
Thriller / Horor / Mysteriózní / Drama
Německo, 2010, 74 min

Obsahy(1)

Manželský pár počas dovolenky v Chorvátsku podniká výletnú plavbu na malej jachte. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby si svojský partner obyčajnej ženy, ktorou Isabell je, nedoprial doprovod v podobe mladej spoločníčky. Kým v krásnej dievčine spočiatku budí dojem zaujímavého, priam starostlivého muža, je to práve Isabell, ktorá spozná pravú stránku Rafaelovho zvráteného správania. Jeho omnoho viditeľnejší prejav na seba nenechá dlho čakať. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (25)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár počas dovolenky v Chorvátsku podniká výletnú plavbu na malej jachte. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby si svojský partner obyčajnej ženy ako je Isabell, nedoprial doprovod v podobe mladej spoločníčky. Kým v krásnej dievčine spočiatku budí dojem zaujímavého, priam starostivého muža, je to práve Isabell, ktorá pozná pravú stránku Rafaelovho zvráteného správania, ktoré nenechá na seba dlho čakať. Najsilnejšou stránkou podaktorých nemeckých hercov je budenie reálneho dojmu slizkosti a nechutnosti. Bohužiaľ, na mňa pôsobia veľmi nesympaticky, čo je na druhú stranu zrejme vodou na mlyn pri hororovej tvorbe (obzvlášť pri tomto druhu spracovania!). Snímok ako taký bol pre mňa až na úvod a úplný záver, kedy človeku môže prísť doslova špatne a úzko na duši, totálnou nudou. Čím viac sa však blížil koniec, aj vďaka hudbe z orgánu z kostola Sv. Františka, vzbudil pomerne silné nepríjemné pocity. No a presne to bolo jeho účelom - 55% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Marian Dora ve své nejlepší formě ... Mám pocit, že režisér spojil vše, co získal během natáčení svých předchozích filmů a tohle vše nejlepší využil ve svém excelentním majstrštyku!! Ten děj je úplně prostý a jednoduchý. Chlap s ženskou po cestě někam na dovolenou sebou vezmou po cestě mladou holku. Každému divákovi, který viděl Dorovy flicky musí být jasné, jak se film vyvine... A to je právě ten masakr. Milé a vstřícné chování k dívence se mění pomalu v drzé, neomalené jednání, šikanu, násilí, znásilňování a končí absolutním exploitačním, brutálním a totálně zvráceným peklem ... Takhle samozřejmě při popisu to vypadá na běžný exploiter, kterých vzniklo od počátku 70. let nespočet. Jenže Marian Dora je umělec, nebo spíše jím chce být ... Jeho "umění" se mne v Cannibalovi (2006) a Melancholii der Angel (2009) moc nedotklo, ale tady už ano!! Filmem se nese úžasná, krásná a smutná hudba. Fakt jen ta hudba je požitek pro uši. Vše se nese v snové atmosféře a spousta záběrů na přírodu, moře, vlny, ... to a ta hudba nám od začátku (těm vnímavějším, kteří tento záměr vycítili ...ehm...že?!), tak to všechno nám tísnivě a tíživě diktuje nevyhnutelnost osudu té mladé dívky a vlastně celé trojice ... Prostě jako by nám film vypovídal o pravém životě, že věci, které se mají stát, se stanou. Že utrpení jednotlivce, násilí a ta nejodpornější brutalita je v přírodě jen plivanec do oceánu a nic se při tom, ani potom nemění ... Že násilí a vraždění není pouze nevyhnutelným osudem obětí, ale také vrahů samotných, kteří se svému osudu také nevyhnou a nemají na výběr (to tvrdí Dora, nikoliv já!! ...). Prostě je to tíživý, depresivní a extrémně smutný film, kdy na konci dokonce i mé oko slza zalila a viděl jsem svět, vesmír a život pouze z té špatné a hnusné stránky ... Tady opravdu Dora zabodoval!!! Absolutní pecka, která se musí pochopit a procítit ... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Neviem či bol hnusný celí film alebo len hlas, ktorý tento film doprevádzal. Veľmi krásne a utešene znázornená príroda a do toho hudba, ktorá sa do toho naramne hodila. Film ma umeleckú hodnotu, je to celé na takej vkusnej rovine, aj keď je vo filme niekoľko šokujúcich momentov, ale nedá sa povedať, že ma to šokovalo, ale len prekvapilo, ako krásne to režisér vie znázorniť na filmové plátno. Je tu túžba, rozkoš, šialenstvo v parádnej stopáži a tak nuda nehrozila. Dora ma nešokoval, ale zas krutosť a miernu zvrátenosť nezaprel. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Po té auře, která Mariana Doru obestírá, a kvůli které jsem se jeho filmům prozatím vyhýbal, se dostavilo mírné zklamání. Čekal jsem, že pudu do vývrtky a budu proklínat okamžik, kdy jsem se rozhodl něco od něho zkouknout... a ono nic. :-) Samozřejmě tomu pomohla volba filmu, vybral jsem něco, co (na jeho poměry) nebude moc (pseudo) art, ani přílišný zvěrstvo, a nebude to trvat šest hodin. A jako dobrý, líbilo se mi to. Dora je zajímavej auteur, kterej si jede svoje. Na dovolenou do Chorvatska s ním teda nepojedu, ale něco dalšího i zkouknu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

1 z fimov kde sa Dora nevyšantil vo vlastnom pieskovišti, kde už prekroćll aj Olafa. Na jeho pomery umiernená vlnou preliata jazda , ktorá ale neuškodí odskúšaným. Mierne sklamanie nepopieram ,lebo si myslím, že bolo nevyhnutné pritvrdť. Marian ale svoje remeslo ovláda a už len ostáva len tá vzduchoprazdna peňaženka. Takouto formou neprerazil ani Jackskon so svojím ( B.T. ) a teraz je kráľom veží. Dora je zatiaľ mimo obraz..Držím palce ! Každopádne TUČNÉ OK. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se objeví fotka Anneliese Michel (asi nejznámější oběť vymítání). (pornogrind)

Reklama

Reklama