Reklama

Reklama

Televízna komédia zo života celkom obyčajného človeka. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno je to poslabší pokus o morálnu sci-fi agitku, ale určité nadhodnotenie aj tak príliš už pri tak nízkom tunajšom hodnotení nezaváži. Našťastie je v hlavnej úlohe Marián Zednikovič, ktorý aspoň svojou prítomnosťou zachraňuje nepresvedčivosť scenára a to, kam sa nakoniec "dogúľa". Škoda, v momente, keď bol Jurij skutočne na dne, tak začínal mať film grády, avšak potenciál sa utopil v snahe o jasnú záverečnú pointu, pričom si ťažko viem predstaviť, že by niekto, aj keď z cudzieho sveta, ocenil, že niekto na tomto svete dá prednosť charite pred živením vlastnej rodiny. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to tak rozhárané, že netuším, co vlastně ten příběh měl říct. Pobavilo by mě, kdyby se to v závěru propojilo, jako že koule je ten strejda, co na začátku příběhu vrátil peníze, ale ne. Takhle to vlastně nedávalo smysl. A koule znamenala v jistém slova smyslu co? Svědomí? Jakože i se svědomím lze žít šťastný život? Nebo Velkého bratra? Vymyslet se dá spousta možností, jenže ta skutečná, závěrečná, je berličkou o ničem a k ničemu. Hlavnímu hrdinovi se věci vlastně jenom přiházejí. Něco najde, něco rozdá, vlastně nevíme proč, sobě radost neudělá. A pak náhodně - přitom bydlí naproti přes ulici (!) - se potká s dívkou, která pro něho má pochopení. Vše jen tak, mezi řečí. Hrdina nijak neprojeví nějakou vlastní snahu, nic nedělá, jen trpně snáší dohled, ani psát reportáže neumí. co vlastně umí a proč by mi měl být sympatický? Celé je to zkrátka divně postavené, bez emocí, bez vcítění, bez snahy divákovi něco říct. I ta koule se každou chvíli chová jinak - jednou udělá díru do kamen a dveří, podruhé projde zdí jako duch, nakonec udělá zase díru do skla. Jinak ano, pointu chápu - dokud lidé dokážou dát něco ze sebe, něco svého obětovat, jsme pořád v katalogu planet pro přátelský kontakt. Ale takhle klopotně a udřeně se k tomu po hodině a něco dopracovat, to byl tedy masakr. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Samotný námět sice špatný není a asi by i na celovečerák vystačil, ale to by ho musel režírovat někdo schopný. Celý ten film je bez emocí, bez nějakého drivu, bez vtipu, tím pádem to nemá čím zaujmout a nefunguje to. Měl jsem snad poprvé pocit, že takhle by ten film zrežíroval i robot, protože takhle unyle odvyprávěný příběh, bez životných postav a čehokoli, co by dokázalo diváka zaujmout, to se jen tak nevidí... A přitom jak už jsem psal, ten námět není blbý, jen se chopil neschopný režisér... Škoda. 1* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Toto nedávalo zmysel zo žiadnej strany a ešte to muselo trvať úmorných 68 minút. Sci-fi príbeh na ruský spôsob rozprávania, to je naozaj len pre silné povahy. No a tie titulky na spôsob Hviezdnych vojen boli už vrchol nevkusu. –––– Zem bude zaradená do registra planét, s ktorými sú možné priateľské kontakty. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá slovenská TV inscenace na motivy sovětského "pozitivního sci-fi". Scénáristickou a režijní prázdnotu nezaplnil ani jindy výborný Marián Zednikovič. Jedině díky němu jsem dokázal dodívat se do konce. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Inscenácia v duchu osemdesiatych rokov, ale vcelku sa to sledovať dalo. Jednotka dala, pravdepodobne obnovenú premiéru, v októbri 2011. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Efekt levitace pod psa. Ani ten jediný pohled na noční nebe nedokázali udělat pořádně. Ale je to TV film, tak se nedaly čekat zázraky. Příběh nápad má, ale to bych hodnotil v plusu autora, ne snímek. Takže ode mne to dostane dvacítku, protože všechno bylo mizerné. Ta dvacítka je za pokus. ()

Reklama

Reklama