Reklama

Reklama

Earth First! Politika radikálního environmentalismu

(neoficiální název)
  • USA Earth First! The Politics of Radical Environmentalism (více)

Obsahy(1)

Tento film je o teorii a praxi Earth First – sítích radikálně evironmentálních skupin využívajících taktiky přímé akce. Těšit se můžete na rozhovory s významnými osobnostmi EF, ve kterých vysvětlují své pohnutky k přímé akci v obraně divoké přírody a ohrožených živočišných druhů. Film také popisuje jednotlivé taktiky a jejich uplatnění v kampaních proti konkrétním destruktorům planetárních ekosystémů.
Dokument je sestavený převážně ze záběrů pořízených na festivalu Round River Rendezvous v roce 1987 samotnými aktivisty. Rozhovory poskytli Dave Foreman, Mike Roselle, Bob Hattoy nebo Bill Devall. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Z mojej skúsenosti drvivá vačšina ľudí hľadí na svoj prospech v prvom rade, preto ak teda vážne uvažujete o tom, že chcete dobre pre seba a svojich potomkov, uvedomte si, že vaším prvoradým cieľom by malo byť zachovať čisté životné prostredie. Pokiaľ totiž máte deti, možete im dopriať všetky hračky sveta a všetku lásku, ktorej ste schopní, ale ak im nedoprajete čistú vodu, nezávadné potraviny a vzduch, nemá všetko ostatné žiadny zmysel. Earth First! ()

whack 

všechny recenze uživatele

Životné prostredie má svoju absolútnu hodnotu, ktorá nie je závislá od jej využiteľnosti v prospech ľudstva. To, že existuje niečo také úžasné, ako je životné prostredie, zakladá záväzok ľudstva, ako najinteligentnejšieho tvora, ochraňovať a strážiť ho, a to nie len ľudstva ako takého, ale aj jednotlivcov. Earth First! (Podobný film: 1980s Earth First! The Antidote for Despair). ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama