Reklama

Reklama

Jiří Suchý a jeho Perplex

(TV film)
Česko, 2011, 52 min

Hrají:

Jiří Suchý

Obsahy(1)

Humorný a poetický dokument k 80. narozeninám Jiřího Suchého představí českého divadelníka, textaře, básníka, hudebníka, grafika a výtvarníka v méně známé roli filmaře. Málokdo ví, že Jiří Suchý natočil v letech 1956-1998 desítku filmů převážně ve vlastní produkci. V našem dokumentu se svým typickým humorem a poetikou své filmy v krátkých ukázkách představí a okomentuje způsob, dobu a souvislosti jejich vzniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

waits 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych tak přísný jako dosud jediný příspěvěk, který tu k pořadu vidím. Viditelně amatérské filmy, ve kterých se objevuje v neobvyklých výstupech Jitka Molavcová, jsou milými blbůstkami, které, pravda, kdyby netočil Suchý, nestojí za zmínku. Ovšem raritní nahrávky se špatnou kvalitou zvuku bych si taky nepořídíl, kdybych v šumu neslyšel Dylana a Beatles a podivnosti Dresden Dolls nebo Nicka Cavea jsem si taky koupil,holt sběratelská vášen... Suchého komentáře jsou přiměřeně sebeshazující a celé je to takový milý pohled na oblast, ve které Suchý díru dosvěta neudělá. A rozčilovat se nad tím, že filmy koupili ředitelé škol je v zemi, kde se dotuje každá druhá rádobyumělecká blbina, včetně třeba webu jistého Boury nebo soutěží modelek a kde peníze třeba v ČT tečou kamarádíčkům proudem, je trochu legrační. Ostatně, budu radši, když se děti budou dívat na Suchého průměrné filmy než na Landovy nebo Davidovy koncerty (zakoupené ředitelem v jedné lokální škole) ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je snad nějaká stařecká ztráta soudnosti, nebo co zas, ale tak když je to >veřejnoprávě< , že... Jeden se smál, až se za břuch popadal... . . . Hm, tak igitátor teda panu Suchymu taky přeje k těm narozkám a aby se mu to dál takhle úžasně podnikalo na ten erár, protože to je vlastně úžasný, hotovej emokomickej zázrak - takovej sociál liz hnus v tom našem malym českym zvlhlym kaputálizmu... Hotovej PERPLEX DIVENDI... %-o - - - P.S. I jen z těch kratkych ukázek je d.m.s.n. ovšem vidno, že ty (popřevratové) >filmy< (sic!) byly povětšinou zjevně pěkné sračky! Tak hlavně, že se koule točila a něco z toho aspoň "...kupovaly ty školy na videokazetách..."... Ejhle kouzlo nechtěného, poslouchat mistrovo sebeuspokojené tlachání, uplně vidím ty chudáky soudruhy ředitele, jak si žužlaj suchý z nosu a sypou mistrově firmě erární šekely... °-/.. - - - P.P.S. Košamatýna matafaka, pisskultůra za sto... http://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Such%C3%BD#Filmografie - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 6.10.2011 na >prdplexovym prdstoru< , hodnocení a komentář zde bláhopřejně jako první - 6.10.2011) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama