Reklama

Reklama

V rytmu dálek

(TV film)
  • Francie The Sound Chaser
Francie, 2009, 3x51 min

Obsahy(1)

Naše planeta je plná jedinečných zvuků. Jedním z jejich vášnivých lovců je rovněž muzikant a skladatel Christian Holl. Za cíle svých cest si vybírá místa, která organizace UNESCO prohlásila za světová kulturní dědictví. Ze zvuků, které při svém putování posbírá, skládá pak melodie. A právě tato záliba ho v prvním dílu dokumentárního cyklu zavedla až na Madagaskar. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Vizuálně přináší celkem neotřelé obrazy, výsledná hudba, alespoň v 1. části se mi líbila, ale v komentářích jsem celkem pochybovala o průvodcově inteligenci, další známka toho, že dnes už cestopis může dělat opravdu každý. Přitom by stačilo, kdyby se v dokumentu držel toho, čemu rozumí. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Kreativní způsob samplování a následného hudebního zpracování zvuků, nasbíraných na cestách světem. ♫ World music v několika ohledech a náhled do cizí kultury. Něco, co si s trochou snahy může s dnešními technickými možnostmi vyzkoušet téměř každý. Dokument navíc přináší vizuálně tvůrčí zpracování, vytvářející kontrapunkt ke zvukové složce. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama