Reklama

Reklama

Rok konopí

  • USA Year of Mari©huana
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2009 byl Janu Hrnčířovi diagnostikován nádor v oku. Aniž dodnes s jistotou ví, zde jde o zhoubný či nezhoubný nález, začal se intenzivně zajímat a možnosti léčby rakoviny. Ta ho zavedla až k léčebným vlastnostem konopí. Jako autor námětu a producent dal vzniknout celovečernímu filmu mapující téma konopí, jeho léčebných účinků a legislativního rámce nejen v České republice, ale i ve Světě – zvláště v Izraeli, kde je konopí zkoumáno již desítky let a tolik diskutovaná látka THC zde byla poprvé objevena. Rok konopí sleduje řadu postav, které se věnují tématu konopí z nejrůznějších úhlů. Potkáváme českého vědce Lumíra Hanuše, který konopí vnímá jako přírodní zdroj cenných látek. Rozmlouváme s objevitelem THC profesorem Raphaelem Mechoulem. Dozvídáme se o boji lékaře a konopného aktivisty Dušana Dvořáka. Po dva roky sledujeme časosběrnou metodou nemocné s diagnózou rakoviny nebo roztroušené sklerózy. Konopí a legislativní rámec České republiky komentují politické a policejní špičky, adiktologové, účastníci konference v parlamentu, příznivci Million Marihuana March a další. Film Rok konopí hledá hranici osobní svobody každého jednotlivce s právem na zdraví a zrcadlí absurdnost současné reality. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Určitě se na to podívejte, ať se o marihuaně něco opravdu dovíte. To, že to obsahuje celkem spoustu zbytečných keců kolem, je jedna věc, ale na druhou stranu se prostě jen ukazuje, že kolem marihuany je příliš velký humbuk, protože je to droga. A tohle pořád říkáme ve světě, kde je alkohol i tabák volně dostupný. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Quipovi: Dokument jsme viděl a byl jsem mile překvapen. Citace, které obsahuje tvůj text se ve filmu vyskytují, ale film není věnován jen těmto trochu exotickým či profláklým názorům. Na filmový dokument se vcelku slušně snaží o objektivní nahlédnutí na situaci, ač je názor tvůrců jasný. Můžeš mrknout na mou recenzi: http://www.studentpoint.cz/271-recenze-novinky/6530-rok-konopi-neni-jen-o-huleni#.T46ges3AHyU ale dle mého názoru se film povedl, ač jsem byl zpočátku stejně skeptický jako ty... ()

Reklama

sekh 

všechny recenze uživatele

No jo, my vlastně žijeme ve strašně represivním policejním státě, kde nás zavírají za mastičky... Pravda je takova že si pěstujeme trávu kde chceme, hulíme ji hromady kdy i kde se nám zlíbí, jednou do roka nám zavřou nejakou megapěstírnu, nebo Bushku, aby to jako nevypadalo, a my jako největší ukřivděnci natočíme tohle... Kdo z tvůrců vůbec slyšel třeba příběh Marca Emeryho? Dokážou si vůbec představit, že by majitele českých growshopů odsoudili v USA na základě toho ze si je tam někdo objednal z e-shopu a ČR by je vydala takovym fofrem, že by se o tom nestihlo ani napsat? To by byly represe pánové. Film kde kapacity vypráví jaké to je v pořádku hulit trávu, a vy si u toho připadáte, že si vás za jointa odvezou. ()

Madlene 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost...strašlivá kamera a vůbec všechna filmařina, ale celek jako takový je nosný. Žádná demagogie, žádná agresivní "pro THC" kampaň. Prostě ryzí výpovědi nemocných lidí, a především jedné z největších "marihuanových" kapacit na poli vědeckém, prof. Lumíra Hanuše. Fenomenální podívaná je především na "jasnozřivou chemičku", která má zuby jako noty na buben, ale překvapivě mluví docela k věci... ()

tereza_p 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2012: Líbilo se mi, že dokument v podstatě nic nevnucuje a ukazuje konopí jako léčebnou alternativu, která tu je, je hrozně blízko, ale přitom je strašně daleko. Navíc se dokument nebojí říct ani to, že se nejedná o samospásnou věc, že ne vždy funguje apod. Kdyby mě měl film k něčemu přesvědčit, tak mě nepřesvědčí, ale to asi ani nebyl účel. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Podnětem pro vznik snímku bylo setkání producenta filmu Jana Hrnčíře s Kanaďanem Rickem Simpsonem, který je ve své zemi stíhán za držení a obchodování s marihuanou a který emigroval do České republiky. (Sufferer)
  • Natáčení dokumentu trvalo 2 roky a probíhalo na území České republiky a Izraele. (Sufferer)

Reklama

Reklama